Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fransk black metal

Populær
Updated
Nervøs spiseværgring fra Frankrig glider ikke helt let ned for Kent Støbt på asken fra det hedengangne Necromancia er franske Anorexia Nervosa et band af den anden generation af black metal - i samme stil som Dimmu Borgir, Cradle Of Filth og de andre symfoniske og melodiske black metal bands. Bandet blev etableret i 1995, netop som bl.a. ovennævnte bands var ved forme genren til en storhedstid, og har endda turneret med bands som Cradle Of Filth, Immortal, Dark Funeral, Vader, Enslaved, Marduk osv. I hjemlandet Frankrig er de meget store på den nationale metalscene!

”Redemption Process” er bandets fjerde studiealbum og det klart mest ambitiøse. Der lånes kraftigt fra Dimmu Borgirs måde at stille orkestreringen op på. Strygere, violiner og andet klassisk pomp og pragt bruges til at pifte lyden op med, mens den almindelige black metal pumpes af sted i hæsblæsende tempo.

Anorexia Nervosa har fået plads til syv sange på i alt 38:53 minutter. Faktisk nogle relativt lange sange som gør sig ganske godt. Sangene fejler ingenting, produktionen er i top og vokalen er som man kunne forvente sig af et black metal band: skinger, voldsom og til tider kælderdyb. God lyrik, fremragende stemningsmættet musik og til tider endda nogle ret gode melodier…

Men det faktum, at det franske band er en simpel Dimmu Borgir klon kan ikke fornægtes. Deres image, lyd og fremtoning minder mistænkeligt om vore norske naboers. Det frarøver franskmændene lidt points på originalitetskontoen, og leder man efter en fremragende symfonisk black metal skive, så er Borgirs ”Death Cult Armageddon” fra sidste år stadig lysår (læs: LYSÅR!!!!) bedre end ”Redemption Process”. Bevares, skiven holder vand, men den minder for meget om en efterligning af det nordmændene er så forbandet dygtige til.

Titel
"Redemption Process"
Distributør
Karakter
2