Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Græsk mytologi og tysk black metal

Updated
Græsk mytologi og tysk black metal
Stærkt koncept-album fra Dark Fortress, der blander Dimmu Borgir-lyd med thrash riffs og black metal soli. Tysk black metal lyder som en potent gang old school i mine ører. Og Sark Fortress skuffer da heller ikke selv om lyden er ”moderne” (a la Dimmu Borgir), da bandet heller ikke er super kommercielt.

Bandet har på denne skive en ny vokalist (Morean) med og han gør et godt stykke arbejde med en blanding af skrig og dybtfølte klynk, som er med til at understrege det tekstuelle univers, der udspiller sig på pladen. Morean får følgeskab af ingen ringere end Celtic Frosts Tom Gabriel Fischer på tre numre.

”Eidolon” er et konceptalbum, som baserer sig på det græske koncept om at være et spejlbillede (”astral dobbeltgænger”) på et andet levende væsen. Musikken er som sagt black metal og da det er keyboardpræget så kan man fristes til at kategorisere det som symfonisk. Dog er der (heldigvis) en bund af solide thrash riffs og svedige black metal soli. "Eidolon" er ikke mainstream black, men et solidt stykke håndværk begået af nogle individer, der både kan lide det de laver og samtidig mestrer det.

Titel
”Eidolon”
Distributør
Karakter
3