Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Alt ved det gamle!

Populær
Updated
Alt ved det gamle!

Der er, som forventet, ikke mange nye overraskelser at spore på Motörheads 22. album – og heldigvis for det, vil de fleste fans nok udbryde lettet.

Kunstner
Titel
Bad Magic
Dato
28-08-2015
Trackliste
1. Victory or Die
2. Thunder & Lightening
3. Fire Storm Hotel
4. Shoot Out All of Your Lights
5. The Devil
6. Electricity
7. Evil Eye
8. Teach Them How to Bleed
9. Till the End
10. Choking on Your Screams
11. When the Sky Comes Looking for You
12. Sympathy for the Devil (The Rolling Stones cover)
Karakter
4

’Bad Magic’ er Motörheads 22. album i bandets 40-årige levetid. Men heldigvis er der ikke nogen metaltræthed at spore hos de efterhånden temmelig vokse medlemmer. Lemmy fylder trods alt 70 juleaften dette år og burde således nok begynde at overveje en pensionisttilværelse. Men selv om han har været plaget af sygdom de seneste par år, så er der sgu ikke skruet ned for tempoet på hverken ham eller musikken på ’Bad Magic’.

Alt er ved det gamle. Første sang, ’Victory or Die’, lyder i den grad velkendt i et omfang, så man overvejer, om Lemmy ubevidst er kommet til at genkomponere en gammel Motörhead-klassiker. Anden sang, ’Thunder & Lightning’, er dog en anelse mere moderne, hvor der er skruet godt op for tempoet.Up-tempo

Det lidt hurtige tempo fortsætter langt hen ad vejen hele albummet igennem. Der i vanlig Motörhead-stil tale om relativt korte sange, hvor der ikke er så meget pis med alt muligt progressivt halløj. Der skal bare sættes i gang og fyres op på max. omdrejninger, inden det hele er slut, og så begynder det hele igen i samme stil.

13 sange bliver det til på 43 minutter, så der ikke plads til episke falbelader. Til gengæld er der plads til en hurtig fest.

Et af albummets højdepunkter er den heftige ’Teach Them How to Bleed’, der dog ender i en rigtig røvballeagtig bluesrock-slutning. Men det er nu til at leve med. En anden sjov lille ting er ’The Devil’, hvor Brian May (Queen) gæster med en guitarsolo.Som det har været reglen på de senere album, er der også en semi-blues-ballade på ’Bad Magic’, denne gang hedder den 'Till the End'. Det kan man så mene, hvad man vil om. Den fornærmer i hvert fald ikke nogen.

Lidt unødvendig coversang

Albummet slutter lidt mærkeligt med en coverversion af den gamle Rolling Stones-klassiker ’Sympathy for the Devil’. Det er umiddelbart lidt et mysterium, hvad der ligger til grund for dette valg. Musikken er temmelig loyal over for originalen, men Lemmy lyder på denne sang i modsætning til på de øvrige sange ganske træt og gammel. Det er lidt mærkeligt, at bandet har valgt, at albummets længste sang og afslutningsnummer skal være denne fortolkning.Overordnet set er ’Bad Magic’ et helt igennem habilt Motörhead-udspil. Der er et par ligegyldige fyldsange som eksempelvis ’Choking on Your Screams’ og ’When the Sky Comes Looking for You’, men generelt må det konkluderes, at det er et album, som vil gøre de fleste fans glade.

Men tænk nu, hvis det (må det ikke ske!) skulle blive Motörheads sidste album. Hvorfor så slutte med et Rolling Stones-cover?

Som sædvanlig er Mikkey Dee i absolut hopla bag tønderne, og Phil Campbell styrer med stor autoritet alle guitarlagene og ja – Lemmy er Lemmy. Heldigvis!