Mest af alt fyld

Mest af alt fyld

Danko Jones har begået et røvkedeligt værk, der i den grad mangler kant.

Kunstner
Titel
Rock and Roll is Black and Blue
Trackliste
1. Terrified
2. Get Up
3. Legs
4. Just A Beautiful Day
5. I Don’t Care
6. You Wear Me Down
7. Type Of Girl
8. Always Away
9. Conceited
10. Don’t Do This
11. The Masochist
12. I Believed In God
13. I Believed In God (Reprise)
Forfatter
Karakter
1

Canadas Danko Jones har efter sigende været en garant for aldeles festlig hard rock og mere end godkendte skiver - om det er sandt, ved denne skribent ikke, men uanset hvad sidder han skuffet tilbage. Nyeste udgivelse, 'Rock and Roll is Black and Blue', lever ikke op til hverken rygte eller forventninger, men om dette skyldes et usandt omdømme, eller at trioen har ramt bunden af karrieren, får man ikke svar på i denne anmeldelse.

Sikkert er dog, at den ikke falder i skribentens smag, denne ligegyldige og nosse-manglende plade.

De interessante og medrivende riffs er i klart undertal og decideret udmanøvreret af kedelige akkordkombinationer og fantasiløse, pumpende guitarer, verslinjerne har sjove tekstmæssige øjeblikke, men fænger ikke, og generelt er det en anelse bøvet og gumpetungt - det svinger sgu ikke!

Poleret leflen

Højdepunkter er der selvfølgelig, og et par riffs, som kunne være at finde i et middelmådigt KISS-nummer, og det kan man glæde sig over, men stor sangskrivning er der ikke tale om. Og så er der også det med viljen til at være farlig - det virker næsten kalkuleret lyttevenligt og poleret, som om man ikke tør gå amok. Og man kan altså ikke synge om kærligheden til kvindeben, uden at være bare en anelse vild og usleben.

De gode momenter har heller ikke en chance, når fortænkte, banale kedeligheder som 'Type of Girl' eller 'Just a Beautiful Day' får spilletid - titlen siger det hele -  og man undres over, at Danko Jones ikke selv kan gennemskue, hvor grusomt harmløst dette album er.