Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Den lille forskel

Populær
Updated
Den lille forskel

Lovende, men også lidt usikkert album fra noget så sjældent som et metalcore band med kvindelig forsanger.

Titel
The Fight of Our Lives
Trackliste
1. Tear Down The Sky
2. Conversion
3. Laughing In The Rearview
4. Cold Front
5. No Tomorrow
6. Bar Room Brawl
7. One Reason
8. Never Surrender
9. Living Dead
10. Sound Of Silence
11 Ashes In The wind
Karakter
3

Straight Line Stitch er endnu et eksempel på et jævnt interessant amerikansk metalcore-band, der egentligt viser en hel del potentiale, men endnu ikke formår at træde helt frem i en frygteligt overbefolket genre.

Stilmæssigt trækker de både spor til hårdtslående crossover-navne som Hatebreed, Chimaira og Devildriver, mens de samtidig forsøger sig med den type melodiske omkvæd, som man typisk finder hos bands som 36 Crazyfists og All That Remains. Det er ofte ganske opfindsomt, men det virker stadig en smule ufokuseret, som om de endnu ikke helt har fundet deres egen stemme.

På det punkt har Straight Line Stitch ellers lidt af en joker på hånden i form af forsanger Alexis Brown, en af genrens få, hvis ikke eneste (?) kvindelige sangere. Men desværre har Brown en tendens til at forsøge at imitere den klassiske mandlige metal-core vokal, både når de kommer til aggressiv vokal og den melodiske sang, hvilket til tider får hende til at lyde som en 13-årig knægt. Og det er synd, for de sekvenser, hvor hun rent faktisk synger som en kvinde og udnytter, at hun kan noget andet end resten af genrens sangere er klart de bedste på albummet.

Her spidser man ører, da den lille forskel giver noget ekstra og anderledes til teksturerne i gruppens kompositioner, og det er tydeligt, at de virkelig ville have fat i noget, hvis de for alvor turde udforske denne dynamik. Som det fremstår er 'The Fight of Our Lives' derfor egentligt mere interessant som et løfte om bedre ting, end som et godt album i sig selv.