Brølet fra Alaska

Brølet fra Alaska
Mathias Nielsen begejstres en god del over 36 Crazyfists "A Snow Capped Romance", som puster nyt liv i nu metal genren. Alaskas 36 Crazyfists er bedst kendt herhjemme for deres optræden på RoadRage i 2002. Nu er de stærkt tilbage med opfølgeren til debuten ”Bitterness The Star”, ligeledes fra 2002.

Til at hjælpe med at smede et album, som ikke kun handler om at smadre, men også om følelser og melodiske omkvæd, har man hyret James Wisner til at producere - og det er en interessant konstellation, for han har tidligere produceret flæbe-emo bandet Dashboard Confessional, som nok er den diametrale modsætning til 36 Crazyfists, musikalsk set.

Man skal huske at ”forscreamer” Brock Lindow er Alaskas vredeste isbjørn (sådan lyder han i hvert fald) når han brøler sig igennem de – for det meste – bundsolide skæringer på ”A Snow Capped Romance”, på nær i de melodiske omkvæd, hvor han trods alt synger. Og netop Brock Lindow er den faktor der gør, at 36 Crazyfists ikke bare er Deftones light.

Lad det være sagt med det samme: Det er ikke 36 Crazyfists’ nye album, man skal investere i, hvis man vil have et alsidigt værk med dybde i, som man kan høre igen og igen, og hele tiden opdage nye lag i musikken. Men hvad gør også det, når man får lov at høre et veloplagt band, som går stærkt ind for det de laver, og gør det med en overbevisning som siger "Spar 2"?

Albummets første halvdel er noget nær genial, men så går det lidt ned af bakke efter centerstykket ”Song For The Fisherman”, og når man kommer lidt ind i albummets knap 40 minutter skuffer det, at musikken ikke er den mest varierede af slagsen.

Det er svært at sætte 36 Crazyfists i bås, for på overfladen er de bare et nyt nu-metal samlebåndsband, men det smadrer de alligevel for voldsomt igennem til at være, faktisk er de langt mere ”METAL” end ”nu”, jævnført bl.a. ”Installing The Catheter”.

Til at supplere den karakteristiske forsanger, er resten af bandet også eminente musikere hele vejen igennem, så det er et overbevisende resultat, vi her har at gøre med.

Med dette udspil har 36 Crazyfists pustet nyt liv i den efterhånden åndsforladte nu-metal genre, og alt andet end succes vil være urimeligt. Som tidligere nævnt, bliver albummet dog en noget ensidig affære, og derfor bliver karakteren en tand lavere, end den kunne have været.

Titel
A Snow Capped Romance
Distributør
Karakter
3