Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fornemt organ

Populær
Updated
cover

Det er ikke hverdagskost med gothic symfonisk metal i Danmark med kvindelig frontfigur. Men når det så endelig sker, er Ethereal Kingdoms bestemt en fin repræsentant for genren.

Titel
Hollow Mirror
Dato
11-10-2019
Genre
Trackliste
Distance
Beginnings
Ashes Within
Heartchamber
Endings
Silent Dance
My Kantele
Embrace me
Apparition
Karakter
4

Vi er ikke altid trendsættere i Danmark. I de andre nordiske lande og store dele af Europa har der igennem de seneste mange år været en mangfoldighed af symfoniske metalbands med kvindelige forsangere. Faktisk havde man efterhånden måske troet, at genren så små var ved at uddø i mangel på fornyelse.

Men nu har vi altså med Ethereal Kingdoms også fået et sådant band her til lands. Det er så heldigvis ikke en bleg afart af de gamle udenlandske bands i samme stil. Godt nok er der ikke så lidt Nightwish og Within Temptation at spore hos Ethereal Kingdoms. Men bandet gør sig faktisk på ’Hollow Mirror’ rigtig fornuftigt inden for genren.

Det skyldes ikke mindst Sofia Schmidt i den vokale front. Den klassisk skolede Schmidt synger virkelig godt. I mine slidte ører lyder det, som om hendes stemme let spænder over flere oktaver, og ikke nok med, at hendes clean vokal er i topform, så står hun også for albummets growl. Her er der i sandhed tale om en kvinde med et fornemt organ.

Symfonisk og black
Ethereal Kingdoms er et symfonisk metalband, men det er lidt mere end det. I sangene sniger der sig her og der en ikke ubetydelig black metal ind.

’Hollow Mirror’ starter fint men lidt forsigtigt med ‘Distance’. Inspirationen fra Nightwish er tilstede, men i modsætning til svenskerne er Ethereal Kingdoms i langt højere grad båret af guitar, bas og trommer end de lange keyboardsekvenser.

’Beginnings’ er mere symfonisk og skruer for alvor op for Schmidts sopran. Det er en melodisk sang og kunne godt udgøre hittet på albummet. ’Heartchamber’ er første singleudspil fra ’Hollow Mirror’. Det emmer lidt af Within Temptation. Men det har ikke helt de kvaliteter, der gør, at en sang for alvor sætter sig fast i hukommelsen.

">

Lidt mere smæk er der på sangen ’Endings’. Her sætter black metal-inspirationen ind i en sang, der samtidig har referencer til Tarja Turunen i Nightwish tilsat Schmidts brutal growl.

">

Black metal-inspirationen skinner også igennem på albummets sidste sang ’Apparition’, der til tider minder om Cradle of Filth. Det er en spøjs sag, der holder en længere pause med total stilhed på et minut midt i sangen, inden finalen sætter ind. Her afsluttes sangen med en flot følsom solo af guitarist Christian ‘Haystack’ Rasmussen, inden Schmidt lukker og slukker med sin gåsehudsfremkaldende sopran.

’Hollow Mirror’ er en fornem fuldlængdedebut fra Ethereal Kingdoms. Det overså denne anmelder totalt i 2019. Den kunne godt have sneget sig ind på årets top 5 over danske udgivelser. Hvis der skal kastes lidt sand i maskinen – og det skal der – så mangler albummet lige de rigtig gode sange, som svejser sig fast i hjernebarken. Men med det potentiale, som bandet viser på ’Hollow Mirror’, så skal de nok dukke op på kommende udgivelser.