Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

For så vidt solidt

Updated
For så vidt solidt

Det stolte tyske heavy metal band Rage har talt sammen, at den seneste skive ville blive udgivelse nummer 21, og så var titlen på pladen ligesom givet

Kunstner
Titel
21
Dato
27-02-2012
Distributør
Karakter
3

Det er kun Peter "Peavy" Wagner, som har været med i Rage siden begyndelsen helt tilbage i 1984 (de første år hed bandet dog Avenger), hvor bandet blev regnet for et af de vigtigste speed- og powermetal i Tyskland.

Med 'Trapped' i 1992 - det sjette album - fik Rage for alvor lov til at smage lidt på international succes og turnerede også i Japan i den forbindelse. I forhold til mange andre bands fra Tyskland i dag i den mere traditionelle metalstil, så har Rage altid været - og er stadig - lige lidt mere rå. Peters vokal har været ret speciel og svær at sluge for nogle, men den har med årene rettet lidt ind mod noget mere alment accepteret.

På '21' har Rage - præcis som forventet - atter forstået at lave fængende omkvæd, og det her med "råheden" ses også forsøgt taget til et nyt niveau, da der growles på blandt andet nummeret 'Serial Killer'. Det er ikke noget specielt fedt growl, men aggressiviteten passer meget godt til sangen.

Men det er samtidig også noget som udstiller '21's svage sider. For Rage er ikke rå nok til rigtig at kunne kaldes rå, og de meget iørefaldende omkvæd tangerer noget poppet, som igen kan forvirre lytteren lidt, for hvad vil Rage egentlig med musikken på skiven?

Som sædvanlig er der fede, nærmest symfoniske, soli fra Victor Smolski, som har været med i bandet siden 1999. Og guitar-riffene oser også godt af metal, selvom det er på fortidens præmisser. Rage opfinder bestemt intet nyt.

Det fungerer bedst, når tempoet holdes godt oppe, og omkvædet trods lette melodier virker insisterende. Et nummer som 'Concrete Wall' er her et godt eksempel, hvor det storladne omkvæd med kor stadig formår at bære sangen fremad og bibeholde det metalliske islæt i sangen.

Rage har bestemt noget at byde på, men imponerer heller ikke mere, end at albummet holder karrieren i gang og en lille håndfuld numre nu kan smides ind i live-sættet, så det ikke bliver den samme trummerum som altid ude på landevejene.

Rage har selvfølgelig en video ude, her er det nummeret 'Twenty One':