Fra punk til stoner

Populær
Fra punk til stoner

Coliseum har sit tredje album ude og det er en omgang stoner-rock i den klassiske trio-opsætning.

Kunstner
Titel
House with a Curse
Dato
22-06-2010
Distributør
Karakter
3

På wikipedia er Coliseum beskrevet som et punk/hardcore-band, men bedømt ud fra den beskrivelse, så skulle man tro at Coliseum har skiftet stil, for 'House With a Curse' emmer mere af støv og stoner-rock. Bevares, det har da punkens simplicitet, men ikke den samme løsslupne energi.

Mens musikken står på er lytteglæden ganske fortrinlig, men problemet er, at man sekundet efter pladen er slut ikke kan huske så frygtelig meget af sangene eller skelne dem fra hinanden.

Bandet lyder lidt som Fu Manchu og Karma to Burn, men har en mere rå, hardcore-agtig og sludget lyd. Det er J. Robbins, der har stået for lyden, og han har også drejet knapper for blandt andet Ponytail, Clutch og Jets to Brazil. Det er en virkelig fed lyd 'House With a Curse' har fået, og den passer fint til trio-rock, hvor bas og trommer får en del plads, mens vokalen har fået en fin balance, hvor den heldigvis ikke får for meget, for så fed er den heller ikke.

Coliseums stil er temmelig sej. Det er svært at pege ud, hvad der gør den speciel, men måske er det bandets tilgang fra punk og hardcore, som gør det vanskeligt helt at beskrive, hvorfor den stenede stil klæder bandet sådan.

Det bliver den lidt kedelige vokal og det umiddelbare indtryk af ret ens sange, som hiver bandet ned på en gennemsnitskarakter trods lytteglæden, mens pladen står på.

Hør 'Blind in One Eye' i videoen nedenfor: