Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Glimrende bastard

Updated
Glimrende bastard

Tombs musik er et obskurt mix af sludge, hardcore, black og dødsmetal, og bandets tredje album er et veloplagt et af slagsen.

Kunstner
Titel
Path of Totality
Dato
06-06-2011
Distributør
Trackliste
Black Hole of Summer
To Cross the Land
Constellations
Bloodletters
Path of Totality
Vermillion
Passageways
Silent World
Cold Dark Eyes
Black Heaven
Red Shadows
Angel of Destruction
Karakter
3

Tombs kommer fra USA og har nu tre albums i rygsækken - alle udgivet på det respekterede Relapse Records. Bandets musik er misantropisk og mørkt stemningsfuldt. Der er helt klart krudt og kugler i 'Path of Totality', men samtidig er det også som et mix af Psyke Projects senere arbejde og Nachtmystium. Balancen i bastardproduktet går i skift fra 50/50 herefter til måske 30/70 eller 70/30.

Og har man albums med de to nævnte bands, så kan man hvis man er pessimist godt sige, at man allerede har Tombs' nye album i sin samling. Man kan også vende synspunktet og se det som mere musik af den fine slags.

Vokalen lægger sig mest op af Nachtmystium-stilen, og når tempoet er højt og guitarernes toner dissonante, så rammer bandet tættest på black metal, selvom skivens tungere og langsomme partier bestemmer vil kunne tiltrække fans af sludge-stilen.

Albummet har 12 sange og spilletid på næsten en time. Og måske er det albummets eneste ankepunkt, for gassen går lidt af ballonen hen mod slutningen, hvor den fortrinsvis dunkle og dystre musik begynder at savne højdepunkter, så de sidste sange kan skelnes fra hinanden. Den overordnede stemning er dog fed, så selvom der ikke falder en topkarakter af til albummet, så er det bestemt noget som er værd at tjekke ud - specielt, hvis man godt kan se en fornuft i at parre Psyke Project med Nachtmystium.

Hør et af numrene fra skiven her:

Menu