Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ikke for de sarte

Populær
Updated
Ikke for de sarte

Murder Constructs debutalbum er en halv times lektion i ekstrem metal, der, trods det voldsomme udtryk, ikke helt fænger.

Titel
Results
Dato
10-09-2012
Label
Distributør
Trackliste
01. Red All Over
02. Under the Weight of the Wood
03. No Question, No Comment
04. Golddigger
05. Compelled by Mediocrity
06. The Next Life
07. Dead Hope
08. Feign Ignorence
09. Mercy, Mercy
10. Malicious Guilt
11. Resultados
Karakter
3

Amerikanske Murder Construct har godt nok ti år på bagen, men det er først nu, de er klar med deres debut.

'Results' er titlen og musikken er absolut ikke for sarte sjæle: Der bydes på 30 minutters non stop aggresivt dødsmetal med et twist af grindcore over sig.

Skiven indholder 11 numre, hvoraf de 10 af dem ikke sniger sig over de 2 minutter. Musikken er et rent bombardement af kaotiske guitarriffs, bakket op af
ultrahurtigt trommespil. Ekstremmetal i ordets bogstavelige betydning, hvor det brutale lydbillede mest af alt bedst egner sig til tortur. Enhver terrorist ville uden tvivl sladre løs om alt og alle efter 5 minutter med Murder Construct i hørebøfferne. Ja, faktisk ville de fleste nok overgive sig efter 5 minutters selskab med amerikanerne.

Man skal ubetinget være stor fan af brutal, kaotisk dødsmetal for at investere i 'Results', og rent faktisk kunne holde ud at høre på bandet, der ikke nødvendigvis byder på en større mening med galskaben. Det er ekstremt hele vejen igennem, indtil skiven lukker med 'Resultados', der med sine 6 minutter bliver leveret i et mere alsidigt tempo, inden nummeret ender i et dystert pianostykke, der efterlader lytteren i en fortvivlet sindstilstand.

Hvis Murder Constructs musikalske mål netop er at efterlade en i denne kaotiske tilstand, lykkedes det dem da absolut også. Men meget andet er der nu heller ikke umiddelbart at hente i musikken.

Bandets største force er uden tvivl frontmand Travis Ryan, som normalt ellers besidder den samme post i vanvittige Cattle Decapitation, som tidligere på året udsendte mesterværket 'The Monolith of Inhumanity'. Selv om begge bands gør sig i den ekstreme genre, er der alligevel milevidt mellem dem.

Ryan er en de mest talentfulde frontmænd i nyere dødsmetal, hvilket specielt kommer til udtryk i Cattle Decapitation. Hos 'Murder Construct' kommer hans dybe growl og vanvittige skrig ikke rigtig ud på samme måde. Med det sagt forbliver Murder Construct da også i den mere anonyme afdeling, hvor musikken godt nok er velspillet og brutal, men ... igen: Man skal holde ualmindelig meget af ekstrem musik, for at det fænger én og byder på noget fedt.