Imødekommende procedureændring

Imødekommende procedureændring

Musikalsk har All Shall Perish flyttet sig i retning mod en mere sammenhængende sangskrivning, og det nyder gruppens nye album godt af.

Titel
This Is Where It Ends
Dato
01-08-2011
Distributør
Karakter
4

Siden sidste gang man hørte fra All Shall Perish er der kommet en ny trommeslager til samt en ny leadguitarist. Det er ikke til at sige om det er de to nye herrers fortjeneste, at den amerikanske deathcore gruppe nu lige er en tand federe end på sidste album.

'Awaken the Dreamers' lagde ikke skjul på bandets tekniske evner – det tog måske endda overhånd indimellem med finurlige breaks og anderledes guitar-intermezzoer. Den nye, fjerde skive i rækken hedder meget apokalyptisk 'This Is Where It Ends' og er en glimrende sag i kraft af stor melodisk finesse og en mere komprimeret sangskrivning.

Det lyder meget mere sammenhængende og samtidig væsentligt mere varieret. Der er både tunge breakdowns, up-tempo energi og langsommere partier med fede melodiske leads. Vokalarbejdet er også stærkt indenfor growl og skrig, og lægger sig fedt indover numrene – vokalen er bestemt ikke blot et fyld ovenpå resten, hvilket det desværre kan gå hen og gøre i mindre nuancerede deathcore-bands.

Måske kan der ryge et par fans i svinget, når nu denne skive er en stor del lettere tilgængelig for lytteren i sammenligning med det tidligere arbejde fra amerikanernes hånd. Men det tekniske niveau er altså stadig højt – det er bare selve sangskrivningen som er blevet lige det bedre, så sangene har fået et langt bedre flow, og musikken ikke synes afbrudt af små "hør mig blære mig"-finurlige input.

Der er en video ude – til tracket 'There Is Nothing Left'. Tjek det ud herunder: