Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Klassisk metal med fine fremtidsudsigter

Populær
Updated
Klassisk metal med fine fremtidsudsigter

Det er dømt ganske vellykket klassisk heavy metal på Roskilde-bandet Pectoras debut-ep.

Kunstner
Titel
Redemption
Dato
13-01-2017
Trackliste
1. Democracy in Disguise
2. Going Through Hell
3. Lights Out
4. Valley of Dreams
5. Son of the Four

Forfatter
Karakter
3

Ofte påstås det, at Danmark ikke er et land for heavy metal med store soloer og ren vokal, men med senest Defectos sejrsgang tyder noget på, at der alligevel er plads til bands som Pectora, der netop har udgivet ep’en ’Redemption’

Den lægger ud med et meget New Wave of British Heavy Metal-inspireret nummer i ’Democracy in Disguise, som både har den nødvendige energi, guitarharmonier og pågående riffs til at holde kadencen, selvom omkvædet halter lidt i forsøget på at gøre det oplagt og catchy.

Bedre fungerer ’Going Through Hell’ med sit hard rock-prægede udtryk, hvor der ikke skal være lige så højt til loftet i melodierne, og derfor er plads til det rå. Det klæder både bandet som helhed og ikke mindst forsanger Kenneth Steen Jacobsen, at der spilles mere med musklerne.

På ’Lights Out’ er stikket trukket for det elektriske, og et fint lille intermezzo på akustiske guitarer får plads som intro til fjerde nummer ’Valley of Dreams’. Det lægger stille ud og lugter af ballade, hvilket dog heldigvis ikke er tilfældet, da en ganske tung, meget maidensk skæring dukker op.

Tempoet skrues op igen ’Son of the Four’, som også er det nummer, kvintetten lykkes bedst med. Her er både det maskuline rum til en rå forsangerrøst og melodiske omkvæd. Det er også nummeret, hvor rock og metal forenes bedst i lige dele melodi og vildskab.

Trods de gode takter efterlader Pectora samtidig en følelse af, at der er meget mere i dem. Det fungerer helt sikkert rigtigt godt live, men noget af intensiteten er gået tabt et sted i indspilning og den ellers dejligt old school produktion. Som om det her kun er 80% af bandets fulde formåen. Det er dog også ting, der helt sikkert kan komme på plads, når fuldlængden en dag er klar – her er der tale om en ep, der lover godt for bandets fremtid

Menu