Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Med fornyet vildskab

Updated
Pectora_Untaken

Danske Pectora albumdebuterer med et stærkt udspil med klassisk heavy metal, hvor de har smidt børnesygdommene fra den første ep.

Kunstner
Titel
Untaken
Dato
03-05-2019
Trackliste
1. Untaken
2. Collide
3. Haunted Memory
4. The Fare
5. Running Out Of Days
6. Unkindled Flame
7. No Regrets
8. The Arrival
Forfatter
Karakter
4

Det er to år siden, vi gav danske Pectoras debut-ep ‘Redemption’ fine ord med på vejen, og nu er den første fuldlængde på gaden. Som på ep'en er der tale om et band, der lægger sig tæt op ad klassisk New Wave of British Heavy Metal, men der er nu skruet lidt for vildskaben – præcis som vi efterlyste den gang. 

Pectora har været i Tyskland for at indspille hos Sebastian Levermann, blandt andet kendt for at være en del af power metal-bandet Orden Ogan, og det har resulteret i en fremragende produktion med meget tunge guitarer og en solid bund. 

Og det er særligt med guitarerne, at Roskilde-bandet står stærkt – både når der skal riffes, og når harmonierne får lov til at fylde. Som på pladens absolutte højdepunkt i form af C-stykket i ‘The Fare’, hvor man finder et decideret orgie af solo- og melodistykker. Eller i den bombastiske bredside-indledning af ‘Running Out of Days’, der viser en mere ond side af Pectoras musik. 

På vokalsiden er Kenneth Steen Jacobsens rå stemme et godt match, men han virker til tider, som om de lyse toner ligger lige på kanten af hans formåen. Det fungerer rigtigt godt på nummeret ‘Collide’, hvor udtrykket samtidigt bliver mere aggressivt, men uden de stærke melodier kunne det godt være blevet anstrengende i længden. 

Pectora vinder i det hele taget på at have skrevet særdeles solide sange, og i modsætning til ep'en at undgå ballader. Titelnummeret er effektivt, ‘Haunted Memory’ fungerer fremragende via sit midttempo, og 'No Regrets’, hvor Steen Jacobsen får lidt Hetfield-vibe, har hard rock-charme. Fremtiden ser endnu lysere ud for Pectora, nu hvor de ikke længere holder sig tilbage.