10 hurtige: Søren Weiss

10 hurtige: Søren Weiss

I det danske metalmiljø er han bedst kendt som den ene halvdel af Blastbeast.dk, som han var med til at stifte i 2011, og som han er repræsentant for, når han endnu engang udfylder en juryplads til den danske Wacken Metal Battle.

Titel
Wacken Metal Battle 2018
Forfatter

Det er dog ikke den eneste rolle, Søren Weiss har haft i forbindelse med Wacken Metal Battle. I Danmark har han været med siden 2014, men han har også været gæstedommer i henholdsvis Island, Færøerne og Sydafrika. I år er han at finde i den internationale finale på Wacken Open Air som repræsentant for Mighty Music, hvor han til daglig arbejder. Nå ja, og så spiller han også guitar i Pectora.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Mit første store minde må være, da jeg som 8-årig så D-A-D på Orange Scene på Roskilde Festival i 1998. Det var første gang, jeg sådan for alvor var til en stor open air rockkoncert, som jeg kan huske. Dette var en koncert, jeg så sammen med mine forældre og flere fra min nærmeste familie.

Efter koncerten købte jeg min første egentlige rock-cd, som var 'Riskin It All' med D-A-D. Dette var min gateway ind i rock- og metalmusikken.

På alle leder og kanter har Roskilde Festival opdraget mig til den, jeg er, og det, jeg lytter til i dag.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Det er ufattelig svært at sige. Men selvom min levevej nu er konstant at lytte til ny musik, så føles det bare altid som at "komme hjem", når jeg sætter en skive med D-A-D eller Iron Maiden på.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Lige nu må det helt klart være Hoest fra Taake! Jeg tænker, at den mand efterhånden har et par historier at kunne fortælle! 

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Årh, det er fandme også svært. Der er udgivet så pokkers meget godt, men okay, her kommer et hurtigt skud fra hoften – i vilkårlig rækkefølge:

1. Helloween – 'Keeper Of The Seven Keys I' og/eller 'II' (selve definitionen af melodisk metal!)
2. D-A-D – 'No Fuel Left For The Pilgrims' (dansk rocks fineste, er aldrig blevet slået!)
3. Nightwish – 'Once' (fantastisk sangskrivning)
4. Iron Maiden – 'Brave New World' (det bedste comebackalbum nogensinde skrevet)
5. Solstafir – Ótta (smuk islandsk musik, det tætteste man kommer på et soundtrack til det kolde nord)

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Jeg er nødt til at nævne to festival koncerter af nyere dato.

Koncerten med Savatage og Trans-Siberian Orchestra på Wacken i 2015 står som den største koncert, jeg nogensinde har set. Legendariske Savatage var blevet gendannet til en enkelt koncert på Wacken. Ikke nok med det, var flere af medlemmernes andet band Trans-Siberian Orchestra ligeledes blevet booket til deres første og eneste Europa-koncert, men i stedet for at spille to forskellige koncerter, var de blevet booket til at spille samtidig på begge af Wackens to hovedscener. Man havde simpelthen Savatage på den ene scene og Trans-Siberian Orchestra på den anden. Scenerne var "bundet" sammen med et kæmpe lysshow, det er aldrig set større på en festival. Forestil jer to scener, der hver er større end Orange Scene, i gang samtidig. VILDT!

Og så er der jo danske Heilungs imponerende trancekoncert på Midgardsblot i 2017. Det bør og skal nævnes! Et kæmpe øjeblik i Norge, som jeg håber, at mange, mange danskere kommer til at opleve på Roskilde Festival til sommer. 

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Det er meget, meget forskelligt. Det er enten ting, jeg får tilsendt (primært digitalt) på mit arbejde på Target/Mighty Music eller digitale promoer til Blastbeast-mailen.

Jeg kan godt lide Bandcamp, det er en god platform. Det er nemt at finde musikken, man kan hurtigt finde artwork og bio, og bedst af alt kan man embede siden nemt og hurtigt og selv forme, hvordan delingen skal se ud. Jeg bliver glad, når bands sender Bandcamp links. 

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Ser ikke på musik som guilty pleasures. Enten kan man lide et stykke musik, og ellers kan man ikke. Men jeg er vild med Kim Larsen, Danmarks bedste sangskriver. 

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
"Du er for slap til at kunne nedlægge en drage!"

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Alt. Det er et fantastisk miljø at være en del af. Alle er dybt passionerede, uanset om det er fra et band-/fan-/branche-perspektiv. Alle, der er i det her miljø, brænder for det, og giver sig 100 % for at få ting til at lykkes. Det kunne andre områder lære meget af! 

10. Hvorfor er du heavyfan?
Fordi jeg på ingen måde kunne forestille mig en anden genre, hvor det er okay at bringe sværd og økser til koncerter.