Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Klenodier til masserne, part II

Populær
Updated
Klenodier til masserne, part II
Klenodier til masserne, part II
Klenodier til masserne, part II

Når nu der ikke kommer mere fra Dissections hånd, så er det jo rart, at der i gemmerne ligger et brugbart alternativ i Sacramentum, hvis fine debut genudgives på Century Media.

Kunstner
Titel
Far Away from the Sun
Dato
28-01-2013
Distributør
Karakter
4

Sacramentums debutalbum regnes for en klassiker indenfor den melodiske del af svensk black/død og beskrives af pladeselskabet som Dissection - bare mere episk. 'Far Away From the Sun' har været totalt udsolgt i mange år, så Century Media har valgt at genudgive albummet, som i den anledning er blevet shinet lidt op. Coveret er indscannet påny af kunstneren selv ud fra originalen, og så har Dan Swanö taget sig endnu et kærligt blik på lydfilerne. Lyden er tro mod originalen, men der er umiddelbart kommet lidt mere bund i, hvilket bestemt ikke er skidt.

Det er helt forståeligt, at denne udgivelse er hyldet og nu vender tilbage med fornyet styrke, men skal man være hård, eller har man voldsom pladsmangel i den del af reolen, hvor Dissections første to skiver naturligvis allerede står, så har man måske alt, hvad man behøver. Men er der plads til mere melodød/black, og mangler 'The Somberlain' et værdigt bud på en substitut i ny og næ, så er Sacramentums debut en fornem skive - også 17 år efter den første gang var på gaden.

Af de tre genudgivelser af svensk melodød, som Century Media har på gaden (læs om Ceremonial Oath HER og The Moaning HER), så er det klart Sacramentum, som har størst potentiale til at være mere end til nostalgi eller opdatering på historie-delen i udviklingen af denne svenske eksportvare.