Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Optakt: Odense Metalfest 2023

Populær
Updated
OdenseMetalfestLogo
OMPlakat23

Odense Metalfest står for døren. Vi glæder os og tager et dyk ned i programmet.

Spillested
Dato
20-10-2023
Forfatter

Sidste år fik Odense sin egen metalfestival. En succes, – anden udgave er lige om hjørnet. Musikhuset Posten lægger venue til i weekenden d. 20 & 21 oktober 2023, og da Fyn ligger midt i landet, og Musikhuset Posten bogstaveligt talt ligger 50 skridt fra Banegården, har ingen af os særligt gode undskyldninger for ikke at indløse billet. Din yndlingsmetal spiller og tatovører fra 'All Or Nothing Tattoo' sidder klar til at smukkesere dig.

Odenseanske Chokeholder åbner ballet kl. 15:15 med en koncert på Small Stage. Bandet udkom tidligere i år med EP’en ‘Ill Will’ – en hårdtslående lykkelig larm direkte ud af Odense og den første omgang hardcore på årets program. Hårdtslående harmonier, der møder et brutalt mørke. Duk tidligt op, ryk fredagsbaren ned på Posten; Chokeholder har ry for at give sig maksimalt!

Mægtige Panzerchrist besøger også eventyrbyen og går på Big Stage kl. 17:00. Det brutale og militant-lydende band er blevet vitaliseret med den nye forsanger Sonja Rosenlund Ahl  er netop aktuelle og genopstået med albummet ‘Last of a Kind’ der udkom i juli.

Indled sabbatten med Panzerchrist. Det bliver ultrahårdt og hurtigt.

Tyske Rykers har gennem 30 år nedbrændt spillesteder med deres intensive og aggressive hardcore. Et fremtrædende band Odense Metalfest har hevet op til os! Bandet er kendt for at blande teknisk kunnen med groove og super høj intensitet til deres shows – der kommer med sikkerhed dans, kamp og sved på gulvet når bandet træder på Big Stage kl. 19:00.

Når legenderne Sacramentum gæster os på Odense Metalfest fredag aften, er det bl.a med en opførelse af debutalbummet ‘Far Away From The Sun’ fra 1996 i hele sin længde. Fra 1992 og frem har dette Göteborg-band spyet glohed black metal ud over kloden, og er af mange BM-fans betragtet som værende på højde med Dissection og f.eks Dark Funeral. Efter en pause fra 2001 og frem er Sacramentum nu i disse år tilbage, og showet på Odense Metalfest bliver den første optræden i Danmark nogensinde.

Et stykke legendarisk svensk black, af højeste hurtige karat, du ikke vil gå glip af når bandet helt eksklusivt træder på Big Stage fredag aften kl. 21:00!

Vores egne danske Hatesphere har æren af at lukke hovedscenen den første aften på Odense Metalfests anden udgave. Bandet udgav og er aktuelle med deres 11. album ‘Hatred Reborn’ der udkom i marts. En vred, men også eftertænksom plade der vidner om 20 års erfaring og speciale i dansk melodisk dødsmetal parret med energien fra thrash. 

Mon ikke det kommer til at gå hedt for sig på gulvet – og mon ikke at det er den perfekte afslutning på fredagens program? Vi tror det, og står klar på Big Stage 23:00.

Lørdag:

Du kan lige så godt komme op og i gang. Blodrus og Hard Lessons er klar til at kurere dine tømmermænd fra kl. 14:00 og det samme er tatovørerne.

Dysgnostic bringer en eksplosiv blanding af eksperimenterende og teknisk død til Posten. Med virtuos instrumentering, komplekse rytmer og futuristiske lydlandskaber leverer de dissonant og brutal dødsmetal. Bandet udgav i 2022 ‘Scar Echoes”, som vi her på Devilution gav topkarakterer og kaldte for et af det års mest interessante, danske udgivelser. En forvreden og eftertænksom plade, som mediterer over tilintetgørelse. Dysgnostic lader sin brændende dissonans sætte sig som ar i hjernens forrevne sprækker. Det er dødsmetal med tekniske elementer, hvis antimelodier fører lytteren til kolde, mørke områder. Du bør med sikkerhed stå klar kl. 17:00 på Big Stage.

Danske Steel inferno blev dannet i 2012 og har siden sin dannelse udgivet tre fuldlængdealbums med ‘Evil Reign’ fra 2022 som det seneste, hvad vi her på bladet har kaldt for “en opvisning i, hvordan man spiller den ædle metal på en ligefrem og stålsat måde”. Det er moderne klassisk speed metal med heavy metal i ascendanten, perfekt til fest, druk og moshpit. Steel Inferno er internationale i lyden, spiller pissefedt og får med sikkerhed Posten til at koge over. Der er dømt fest med supergod energi lørdag kl. 19:00 på Big Stage.

Tyske Mindslaver er hardcore fra Hamburg, og delte scene med danske Hard Lessons på Support Our Scene i Fredericia i 2022, hvor de leverede en af lørdagens bedste oplevelser Lyden er hård, klassisk hardcore, men samtidig stærkt inspireret af metalcore-scenen anno 2000. Det er et dygtigt og hårdtslående band på vej op, vi vil møde kl. 20:00 på Small Stage – også her skal du forvente god slåskamp på gulvet.

Hollandske Asphyx må siges at være årets absolutte hovednavn, og det er ikke uden grund. De tunge herrer har siden 80’erne serveret dødsmetal over ikke mindre end 10 albums, og selvom lineuppet har skiftet en del gennem tiden, forbliver niveauet og kreativiteten ultrahøj! 

Med et lydarsenal, der inkluderer tonstunge riffs, knogleknusende percussion og Martin Van Drunens legendariske, gutturale vokale, leverer Asphyx et visceralt og ubønhørligt lydangreb. Deres musik dykker ned i mørke temaer om død og det makabre og cementerer deres status som ægte ikoner inden for genren. Med en diskografi, der strækker sig over flere ret så indflydelsesrige albums, herunder klassikere som "The Rack" og "Last One on Earth", forbliver Asphyx en formidabel tilstedeværelse på den globale metalscene og lover en rå og uophørlig optræden. Posten kan glæde sig når mægtige Asphyx lægger sig på Big Stage 23:00 og lukker årets festival.

E

OMPlakat23