Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 3: Ugens udgivelser

Updated
Saber-Tiger-cropped

Så er der kun 49 uger tilbage af dette år! Slutspurten er i gang, og vi kigger på udgivelser fra blandt andre Therion, Asphyx, Nervosa og Saber Tiger.

Kunstner
Forfatter

I sidste uge tog redaktøren ordet og sablede på forhånd både de store og små udgivelser, dette år må bringe. Derfor vil vi kun småt strejfe overfladen i denne uge og i stedet få godt med jord under neglene.

Her er det øverste lag. Dér hvor plæneklipperen tager sin omgang og som for nuværende er en sammenjokket blanding af smeltet sne og helt almindelig smat:

Therion udgiver deres syttende studiealbum. Syttende. Det hedder ‘Leviathan’ og bliver sikkert noget med nogen metal-musikere, der gik til klaver og obo som små, og husker, hvor flot det hele lyder, når der står nogen og svinger en stok imod dem. Teksterne er garanteret også stadig noget halv-kultisk ballade med kabbalah og vikinger og sådan. Enjoy.De hollandske dødsmetallere i Asphyx, der nok primært er kendt for at have et logo, der ser smadderfedt ud på patches og kan passes ind på selv de mest proppede veste, udgiver deres tiende plade. Den hedder noget så sejt som ‘Necroceros’! Desværre handler de to singleudspil ikke om udøde næsehorn. De handler i stedet om noget så kedeligt som at slås med arabere i henholdsvis korstogene i gamle dage og i krigene i mellemøsten i dag.

Buuuuh, Asphyx. Tag jer lige sammen, og skriv sange om seje nekrodyr i stedet for hundefløjteri.Prika Amaral er primær øksehugger for brasilianske Nervosa og også eneste oprindelige medlem, efter Fernanda Lira og Luana Dametto drønede ud sidste år. Hun har hentet sig nogle nye kumpaner, blandt andre italienske Mia Wallace, der åbenbart altid har ønsket sig mere end blot at danse med Travolta, og sangeren Diva Satanica aka. det mest metalliske kunstnernavn nogensinde. Det nye lineup sender ‘Perpetual Chaos’ på gaden den 22. januar, og der er internethæder til den, der finder på den mest @dasharez0ne-agtige caption til pladecoveret.Vikings sluttede forleden. Det er der sikkert mange i metalmiljøet, der er kede af, hvis man skal dømme efter antallet af mænd med hestehaler, gedeskæg og tætklippede tindinger. Hvad disse mænd skal få tiden til at gå med stod uvist hen, men de kan rolig ånde lettet op: Wardruna kommer nemlig susende med nyflettet skæg og hjemmevævede flagrekjoler på deres femte udspil ‘Kvitravn’.Hvis man skal glide dybere ned i mulden, kan man tage fat i den britiske hash-troldmand Mr. Fogs (In the Woods... , Meads of Asphodel, m.fl) ældgamle black metal-projekt Ewigkeit, der med EP’en ‘Depopulate’ byder på så vidunderligt tåbelige sangtitler som ‘Plandemic’ og ‘Patent of Death’.

6150 photo

Fra Krasnoyarsk kommer Grima, et tomandsband, hvor brødrene Max og Gleb Sysoev, der også er kendt for Ultar, der udgav den fremragende Pantheon MMXIX i 2019, slår deres folder udi den mere atmosfæriske black metal. Den hér er lidt spændende, synes vi.Lidt længere vestpå finder vi finske Aethyrick, der ligeledes bevæger sig i den sorte ende af metallen. ‘Apotheosis’ er opfølger til sidste års ‘Gnosis’, som vi syntes var ret god. Vi håber på, at de to finske djævledyrkere har fået sparket de sidste rester kageform af sig og vælger egen vej fremover.Vi slutter, der hvor solen står op: Japanske Saber Tiger har spillet heavy siden 1981, og har ikke tænkt sig at stoppe nu! Der er smæk på i grænselandet mellem heavy og power metal, og titlerne lover ikke for lidt. Glæd dig blandt andet til 'Revenged on You', 'Motive of the Lie' og 'Mr. Confusion'.
Deres enogfyrretyvende (alt medregnet) udgivelse kommer på gaden 20. januar, og selvom der ikke er udsendt nogle singler, har nedenstående trailer virkelig fået redaktionen hyped!