Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kursen er sat og holdes

Populær
Updated
Kursen er sat og holdes

Immolation holder fanen højt med 'Kingdom Of Conspiracy', der dog ikke helt når forgængerens høje niveau.

Kunstner
Titel
Kingdom Of Conspiracy
Dato
10-05-2013
Distributør
Trackliste
1. Kingdom Of Conspiracy
2. Bound To Order
3. Keep The Silence
4. God Complex
5. Echoes Of Despair
6. Indoctrinate
7. The Great Sleep
8. A Spectacle Of Lies
9. Serving Divinity
10. All That Awaits Us
Karakter
3

Her på Devilution var vi svært begejstrede for Immolations seneste udspil fra 2010, 'Majesty And Decay', som i hvert fald for denne anmelders vedkommende røg på årslisten, som én af de bedste plader det år. Den opfølgende plade var derfor ventet med stor spænding. For kunne den leve op til forgængeren? Eller ville den skuffe fælt? Måske noget helt tredje?

Det blev lidt en blød mellemlanding mellem de to yderpunkter. Immolation holder stadig et utrolig højt teknisk niveau, som man ikke rigtig kan sætte nogle kritiske fingre på. Produktionen lyder præcis, som var det en regulær fortsættelse af den forrige plade. Det sidder lige i skabet, hvilket ikke kan overraske når man ved, at det er præcis de samme mennesker, der har produceret og mixet 'Kingdom Of Conspiracy'.

Det er Immolations anden plade hos Nuclear Blast, og det er, som om at man har fundet en formel på 'Majesty Of Decay', som der så køres videre på her. Det er ikke nogen dårlig ide, for den nye plade lyder af samme årsag lige så godt. Det er igen guitararbejdet og det buldrende groove, der dominerer lydbilledet, og man fornemmer øjeblikkeligt, at vi har med kvalitet at gøre.

Vokalmæssigt lyder Immolation lidt ligesom Nile, men lyrisk er de ikke i nærheden af Egypten. I stedet brøler Immolation om uretfærdighederne i verdenssamfundet og det kontrolsamfund, der fornemmes her og der på kloden. Der er altså dømt dommedagsprofetier og sammensværgelser i 41 minutter, når man lægger 'Kingdom Of Conspirary' i sit anlæg.

Mens forgængeren havde nogle umiddelbare ørehængere, er eneste kritikpunkt på 'Kingdom Of Conspirary' det, at pladen godt kan virke en smule monoton. Efter en håndfuld gennemlytninger er det stadig kun titelnummeret og den efterfølgende 'Bound To Order', der står frem. Der er dog også momentvis godt guitararbejde her og der på resten af pladen.

Vi giver derfor 'Kingdom Of Conspiracy' tre stjerner herfra. En solid opfølger til forgængeren, men dog ikke helt så god som andre udgivelser i dødsmetalgenren her i 2013.

Menu