Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hidsige hekse

Updated
Leather Witch

Leather Witch spiller hurtigt og hidsigt på deres debut, og i dette tilfælde er det i sig selv mere end rigeligt til at lave en fin plade.

Titel
Leather Witch
Trackliste
1. Pull the Trigger
2. Stronger than Death
3. Day of Glory
4. Murder Ride
5. No Pain, No Game
6. Fast Killer
7. Do It for Money
8. Leather Witch
Forfatter
Karakter
4

Hvad er en læderheks egentlig? Der er en på det dejligt naive coverbillede. Altså en heks i læder. Men hvorfor skal de være i læder? Svaret er nok, at det er, fordi det er sejt. Og sådan er colombiske Leather Witch skruet sammen som band. De gør det, de vil, på den måde de kan – fordi det er sejt. Det virker!

Med forsanger Tania Gomez, der snerrer en anelse som en ung Dave Mustaine, i front, pisker Leather Witch gennem otte numre på en 31 minutters debut, hvor det handler om at bevare energien og springe fra riff til riff uden unødige dvælende ophold. Det er intenst, hidsigt og vredt, og selvom soloerne har melodisk snert, er vægten hele tiden lagt på det hårde udtryk.

Selve nummeret ’Leather Witch’ er kvart i jeg-skal-smadre-dig-thrash (ja, en pleonasme), indlederen ’Pull the Trigger’ er ung NWOBHM og video-singlen ’Stronger than Death’ har udgangspunkt i midttempoet – alt sammen med en rød tråd i Tania Gomez’ bidske toner og den evigt aktive riff-flåning. I den stærke ‘No Pain, No Game’ sætter Leather Witch dog tempoet langt ned til en tung sag, som kan holde sig interessant midt på en hurtig plade, fordi bandet bevarer det skingre intensitet, der bærer pladen. Det er vel nok udgivelsens vredeste nummer, når Tania Gomez både skruer op for aggressiviteten og samtidig bærer en stærk melodistemme.

Kvintetten mangler uden tvivl et personligt præg, og man skal være feinschmecker for at kunne genkende dem i en metallisk vin-smagning, men før man har nået at spytte druerne ud igen, er bandet alligevel for længst videre i deres raseri-ridt mod læderheksenes Bloksbjerg – før man kan indse, hvor meget vigtigere det nogle gange bare er at gøre det sejest mulige. Som at iføre sig læder og spille stærkt.