Lidt for pænt

Populær
Lidt for pænt

Violmace er klar med første reelle album. Det har været længe undervejs, men der er heldigvis kommet et habilt resultat ud af anstrengelserne

Kunstner
Titel
Within the Beast
Dato
01-06-2017
Trackliste
1. Before You Leave
2. Can You Feel What I Feel
3. Ghost
4. Immortal
5. No Angel
6. Strangled
7. Without Roses (Here we are)
8. Imitation of a Dream
9. Inspiration
10. Beast Within
11. Shape of the Sound
12. Retro
Karakter
3

’Within the Beast’ fra Violmace er et lidt svært album at forholde sig til. Musikken på albummet stritter i mange retninger. Der er dog ingen tvivl om, at Violmace besidder en bemærkelsesværdig evne til at skrive melodiske sange.

Københavnerne blev dannet i 2009. Violmace har tilbage i 2011 udgivet en ep’en ’Without Roses’ med den tidligere sanger Mikkel Dalfoos, men det er først nu, bandet er klar med debutalbummet.

Det er i den forbindelse bemærkelsesværdigt, at fire ud af de fem sange, der var på ep’en, også er at finde på ’Within the Beast’, hvor det nu er Dalfoos' afløser Jarl Jakobsen, der synger dem.

Bandets musik er som sagt svær at sætte i bås, da der skiftes mellem en masse undergenrer inden for rockmusikken. Der er lidt ”nyrock” forstået som U2- og Coldplay-lydende rock, lidt hard rock, lidt poprock, lidt 90’er-melodisk grunge og lidt storladen rock. Men de fleste sange har dog det tilfælles, at de er meget melodiøse, hvilket burde kunne give bandet en fornuftig vind i sejlene, selv om ikke alle sange vil appellere til samme publikum.

Ud over den lidt udefinerbare genre skal man også vænne sig til vokalen. Jarl Jakobsen virker flere steder som lidt mikrofonforskrækket. Hans vokal mangler noget gennemslagskraft i flere af versstykkerne, men han løftes som regel gevaldigt op i sangenes omkvæd, når koret sætter ind.

’Within the Beast’ begynder lovende med en dyster keyboard- og guitaroptakt til første sang, ’Before You Leave’. Da verset sætter ind, viser det sig imidlertid, at vi ryger ud i noget poprock med U2-guitar og Marillion-inspireret vokal. Dette krydres så med noget ganske fint instrumentarbejde, der langsomt får sangen til at vokse.

Anden sang, ’Can You Feel What I Feel’, har noget, der for år tilbage ville blive betegnet som hitpotentiale. Sangen var også at finde på den efterhånden gamle ep, og det er egentlig forståeligt, at bandet har gravet den frem igen, for den har et særdeles iørefaldende omkvæd.Af øvrige sange skal fremhæves ’Immortal’, der begynder ganske stille, men arbejder sig op med fine overgange til endnu et velfungerende omkvæd. Ligeledes er ’Without Roses’ også fornuftig i den nye indspilning. Det er en fin ballade med er rigtigt ”lighter”-omkvæd.Indimellem går der lidt for meget poprock i musikken, og især mod slutningen af albummet er man ind imellem ved at tro, at man lytter til et Runrig-album.

Medlemmerne i Violmace er noget ude over teenageralderen. Måske er det derfor, at bandet selv har måttet stå for udgivelsen. Man skulle ellers tro, at bandets musik var noget for Target eller Migty Music. Men det kan også være, at bandet satser på udlandet. Især indspilningen af vidoen til ’Can You Feel What I Feel’ samt det faktum, at bandet har indspillet med Flemming Rasmussen (Metallica) og Jan Langhoff (Aqua) som producere, kunne tyde på store ambitioner.

Det er ikke alle sangene på ’Within the Beast’, der vil være lige spiselige for den gennemsnitlige Devilution-læser. Men med den rette promotion burde bandet kunne få noget spilletid på P4.

Det kan blive interessant at følge, om Violmace får et mindre gennembrud. Til næste album vil det dog være ønskeligt med lidt mere kant på såvel vokal som guitar.