Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fight For Metal

Updated
lipid_killing_cover

Snart tre årtier inde i karrieren er Vejles Lipid aktuelle med nogle af karrierens stærkeste numre.

Kunstner
Titel
The Perfect Killing Machine
Dato
10-03-2023
Genre
Trackliste
1. Dead For the Rest of Your Life
2. The Perfect Killing Machine
3. Before the Storm
4. The Ominous Symphony
5. Wreck of the Past
6. Imagination of the Fake
7. Fragments of Eternity
Karakter
4

”Fight for Metal” stod der på Lipids shirts tilbage sidst i 1990’erne. Knap tre årtier inde i karrieren lever den ukuelige kvartet fra Vejle stadig op til mottoet og er endda for første gang aktuelle på vinyl.

’The Perfect Killing Machine’ består af ny musik på side A, mens vinylens side B er en opsamling af de sidste par års forskellige singleudspil.

Fra det øjeblik ’Dead For the Rest of Your Life’ åbner pladen, er det lyden af Lipid, som vi kender dem med musik fuld af knaldhårde riffs og sprøde soli. Det er de færreste bands, der kan holde kadencen efter 30 år, men frontmand Søren Pedersen viser sig nok engang som en sand riffmester, og udgivelsen byder stensikkert på nogle de stærkeste tracks vejlenserne hidtil har skrevet.

Bedst bliver det på titelnummeret, der er en tour de force i riffing, og hvor kvartetten rammer det perfekte headbanger-mid-tempo, mens Søren Pedersens rå stemme giver nummeret det sidste lag af fandenivoldskhed.

’Before the Storm’ holder sig konstant til et catchy mid-tempo, hvor Smedemarks bas og Martin Pedersens trommer lægger en massiv bund i det solide nummer, der skriver sig ind i Lidpid-diskografiens højdepunkter.

Leadguitarist Anders Pedersen brillerer hele vejen igennem pladen med imponerende soli, der folder sig ud halvvejs inde i numrene og gerne strækker sig ud i det lange og melodiøse format. Sådan er det med Lipid. De går ikke på kompromis med den klassiske formel. Det er stilrent metal, der trækker på klassisk King Diamond, Twisted Sister, Metallica og Sepultura. Og ud af det kommer en groovy cocktail af medrivende metal, hvor passionen for genren mærkes i det hårdtslående lydbillede.

Og så kan det godt være, at Lipid stadig har det store, folkelige metalgennembrud til gode herhjemme, men kvartetten fremstår stadig ustoppelige i deres fight for metal!