Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mnemic går efter kronen

Populær
Updated

Mnemic er gået lidt upåagtet hen i Danmark. Det kommer "Sons Of The System" til at lave om på.

Kunstner
Titel
Sons Of The System
Dato
15-01-2010
Trackliste
01. Sons Of The System
02. Diesel
03. Mnightmare
04. The Erasing
05. Climbing Towards Stars
06. March Of The Tripods
07. Fate
08. Hero(in)
09. Elongated Sporadic Bursts
10. Within
11. Orbiting
Forfatter
Karakter
4

Mnemic har været med hele vejen i nullernes danske metaloptur, men bandet har måske ikke helt fået den hjemlige anerkendelse, som det fortjener. Grunden til at folk som bl.a. mig ikke helt har givet dem den er, at deres blanding af industrial med nogle meget poppede melodier, ikke helt har været varieret nok – havde man hørt et par numre, havde man hørt dem alle kunne man mobset sige.

Bedre melodier

Mobset kan man ikke længere være efter at have lyttet til ”Sons of the System”, for den har har al den variation som tidligere har været savnet. De industrielle stykker er mindst ligeså tunge som før, og især melodistykkerne er blevet markant bedre. Ekstremerne mellem det ene og det andet har de også fået tømret sammen på en måde, så det musikalsk hænger sammen.

Titelnummeret viser dette på bedste vis, da vi her både får tempo, tyngde og storladen melodi. Det er pladens bedste nummer. På numre som ”Diesel Uterus” og ”Within” får man tyngde a la Meshuggah, hvilket man kun kan bifalde. Disse numre har dog drømmende Raunchy-agtige omkvæd, men det hænger godt sammen det hele. Der er desværre et par numre som ”Mnightmare” og ”Fate” hvor omkvædene bliver lidt for Linkin Parkede til denne anmelders smag, men de gode numre er stadig albummet værd.

Der kan ikke være uenighed om at nullerne har været Hatespheres og især Volbeats, men Mnemic gør med ”Sons of the System” deres for at tierne bliver dets.