Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mørkt svensk had

Populær
Updated
Mørkt svensk had

Watains første skive i tre år er ikke en skelsættende oplevelse inden for black metal, men svenskerne forstår at trække lytteren ind i et råt og ekstremt univers.

Kunstner
Titel
The Wild Hunt
Dato
19-08-2013
Distributør
Trackliste
1. Night Vision
2. De Profundis
3. Black Flames
4. All That May
5. The Child Must Die
6. They Rode On
7. Sleepless Evil
8. The Wild Hunt
9. Outlaw
10. Ignem Veni Mittere
11. Holocaust Dawn
Karakter
4

Watain er tilbage efter tre år med nok et dystert album komponeret i Satans navn. ’The Wild Hunt’ er de kontroversielle svenskeres femte udgivelse, hvor stilen denne gang er mere ambitiøs og varieret med en længde, der strækker sig over hele 67 minutter.

Den instrumentale ’Night Vision’ slår tonen atmosfærisk an med rene og akustiske guitarer, inden helvedes porte åbnes til ’De Profundis’, hvor frontmand Erik Danielssons pinselskrig straks komplimenterer Watains kaotiske black metal med en isende kold følelse af ondskab.

’Black Flames’ og ’All That May’ holder sig til den ekstreme stil og lyder ikke langt fra landsmændene i Dissection og Dark Funeral. Forbillederne fra Bathory og Venom sniger sig ind i ’Sleepless Evil’ og ’Outlaw’, hvor flere passager specielt trækker på speed metal.

Titelnummeret byder alternativt på en mere messende vokal og slutter af med et djævelsk spansk guitarstykke. ’Ignem Veni Mittere’ blander tunge guitarriffs med ren guitar og melodiøs soli, der generelt bruges afbalanceret og effektivt gennem hele albummet.

’They Rode On’ er med sine otte minutter, det nummer der skiller sig mest ud. Tempoet er alsidigt og Danielsson skifter her sin rå growl ud med ren vokal, der sammen med rene guitarstykker trækker nummeret ud i at være en mere episk oplevelse, der halvvejs inde føjer et anderledes og frisk pust til musikken.

’The Wild Hunt’ er ikke en skelsættende udgivelsen inden for genren, men svenskerne er leveringsdygtige i musik, der lyder råt og autentisk. Watain har igen arbejdet sammen med deres trofaste producer Tore Stjerna og har brugt fire måneder på at indspille materialet i fire forskellige studier. Alle instrumenter og detaljer kommer til hver sin ret i lydmixet og er masteret så udgivelsen er en solid og holdbar oplevelse, hvor man efterlades med fornemmelsen af, at bandet bestemt har lagt blod og sved i alle skivens elleve skæringer.