Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Overlegen finpudsning

Populær
Updated
Overlegen finpudsning

Kunstner
Titel
Sound of af Playground Fading
Distributør
Trackliste
01. Sounds Of A Playground Fading
02. Deliver Us
03. All For Me
04. The Puzzle
05. Fear Is The Weakness
06. Where The Dead Ships Dwell
07. The Attic
08. Darker Times
09. Ropes
10. Enter Tragedy
11. Jester’s Door
12. A New Dawn
13. Liberation
Forfatter
Karakter
4

In Flames gør endnu engang det de er bedst til, og med sådan overlegenhed at egentlig udvikling ikke savnes.

Göteborgs metalstolthed In Flames har efterhånden fået banket sig op i blandt de større metalbands, hvor hver ny udgivelse ventes med spænding, og tiende album 'Sound of a Playground Fading' har på sin vis været værd at se frem til.

Ikke fordi der på nogen måde er tale om en revolution, da In Flames lyder omtrent som de plejer at gøre. Det vil sige en blanding af dødsmetal og så de ekstremt poppede og melodiske passager, oftest omkvæd, som kvintetten har udviklet til noget nær perfektion. Denne gang er der skruet lidt ekstra op for poppede fiduser, og sådan en udvikling har man sådan set støt kørende igennem karrieren, således at det i princippet kunne være ved at have taget overhånd nu.

Lige præcis ikke for meget af det pæne


Men så alligevel ikke. In Flames lyder godt nok helt grotesk storladent, og i omkvædene og specielt titelnummeret ville der formentligt være hitpotentiale, hvis ikke resten af musikken var dedikeret til de onde kræfter. Samtidigt er det også så kompetent skruet sammen, at man bliver mere imponeret end forarget over deres friske brug af ørefængende finter.

Omvendt ligger svenskerne heller ikke på den lade side, når den får fuld Gadaffi (som man ganske upassende siger), og fornem pop eller ej, In Flames spiller en led gang hævi møtrik, når de finder det passende, og denne skive er kun en videredyrkning og ikke mindst solid fasttømring af, at de ved hvad de gør og gør det godt.

Menu