Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Råt og med tiden fængende

Populær
Updated
Råt og med tiden fængende

Primordial følger op på de seneste succesalbums med en længe ventet opfølger, der lige skal have lidt tid for at vise sit fulde potentiale.

Kunstner
Titel
Redemption at the Puritan's Hand
Dato
25-04-2011
Distributør
Karakter
4

Efter 'To the Nameless Dead' har denne skribent set meget frem mod Primordials næste udspil, der nu er kommet og hedder 'Redemption at the Puritan's Hand'.

Wow, sikke en spurt, den plade har lavet på mig de seneste dage! For ved første lyt var den lidt mere rå produktion i forhold til forgængeren skyld i, at de store melankolske stemninger udeblev. Pagan metallen havde simpelthen ikke samme fængende effekt denne gang. Men så fandt sangene vej til hjernebarken, og selv de stykker med lidt rigeligt med gentagelser begyndte at give mening: det var her stemningen opstod og blev hypnotisk. Og ikke kedeligt som først antaget.

Der er mange lag i musikken og store stemninger, hvad enten musikken spiller lidt på de irske rødder eller flirter med black metallen. Det bliver klart, at forskellen til forgængeren måske ikke er så stor alligevel, men her kommer det episke igennem den rå klang og gode sange, og ikke gennem en produktionen (men stadig fede sange) som på 'To the Nameless Dead', hvor de fængende melodier blev serveret lige i smasken på lytteren.

Forsanger Nemtheanga har stadig en ret speciel stemme, som måske kan være svær at fange i første lyt. Men der gemmer sig egentlig en dygtig sanger i ham, og vokalen varieres flot. Måske er black metal-stilen hans dårligste side, men det er nu heller ikke den, som er mest benyttet, hvilket giver plads til de velskrevne tekster.

Tid er der masser af på skiven – ingen numre under seks minutter og fem ud af otte sange varer over otte minutter. Stemninger bygges op og rives ned igen. Metallen er i front, men der er næsten ballade over den Bathory'ske 'The Mouth of Judas', der er i stor kontrast til den harske 'Gods Old Snake' med en vred forsanger indover.

Så i sidste ende formår skiven at leve op til sin forgænger, uden at plagiere og uden at ændre alt for meget.

Bliv klogere på udgivelsen med denne youtube-video, som indeholder lidt fra bonus-dvd'en til det første begrænsede oplag: