Stærkt, simpelt, solidt

Populær
Stærkt, simpelt, solidt

Six String Slaughter har efter flere års eksistens endelig debuten klar. Den er alt andet end forceret, og resultatet er blevet et stærkt og velgennemtænkt album, der med simple og catchy riffs hurtigt fanger lytteren.

Titel
Born Unspoiled
Karakter
3

Der er gået syv år fra formation til debutalbum for Six String Slaughter, der tæller to tidligere Corpus Mortale-medlemmer på hhv. guitar og trommer. Og musikken er bestemt også i den brutale ende, men holdt mere simpel, hvilket er et fint virkemiddel, for det er alligevel fede riffs, der også holder i længden, og så har det den kvalitet, at det faktisk fænger fra start.

To ep'er er gået forud for 'Born Unspoiled', der indspillet i guitarist (og bassist på skiven) Søren Jensens Six String Studios, mens det sidste touch, mastereringen, er foregået i Polen hos Hertz Studio. Musikalsk er der dog ikke meget polsk inspiration, for musikkens vekslen mellem brutalitet og groove virker mere som en bastard mellem noget amerikansk og noget dansk dødsmetal.

Albummets riffs er som nævnt ret simple, men de er velovervejede, og med den klare og fyldige produktion træder de lysende klart frem med lokkende toner. Menuen rykker fra start i al sin enkelhed, selvom det synes serveret adskillige gange før af andre gode bands. Trommerne bakker godt op om riffene og sørger for, at det bliver intenst, når det skal være intenst, groovy, når den del er på sin plads, og formår også at holde sig tilpas tilbage for at give de enkelte mere melodiske og storladne passager plads, så helheden disse steder bliver fornemt episk.

Forståelige tekster - på godt og ondt

Vokalen er et glimrende, vredt growl, der for variationens skyld også krydres med noget lidt mere hysterisk. Lidt som en lidt mere brutal variation over metoden hos Kataklysm. Et band, som Six String Slaughter faktisk kan minde en del om på udgivelsen her. Det har dels noget med et godt tag på riffet, men også det groovy arbejde. Et nummer som 'Gathering Dust' kunne fint have været på et album fra canadierne, men Six String Slaughter har også andet at byde på, hvor fx den tonsende 'Holy Wars' går en noget mere brutal vej.

Teksterne er også i den noget simple ende. Det har den fordel, at budskaberne og meningerne i sangene om fx anti-krig og anti-religion kommer klart og tydeligt frem, ligesom der er plads til at udtale hvert ord, så det både lyder brutalt, men samtidig også forståeligt. Growl-disciplinen til trods. Ulempen er, at det virker ret banalt, og enkelte steder virker det lidt danglish i ordstillingerne.

Fokus skal dog ligge på, at Six String Slaughter i al sin enkelhed har begået et stærkt og holdbart album, der har overvundet den allervigtigste barriere, hvor mange bands fejler: at skrive numre, der holder og kan huskes. Et album, man gider høre igen. Her har de tre medlemmer helt ret, når de i presseskrivelsen skriver, at man får fængende riffs og kraftfuldt trommespil sammen med brutal, in your face-vokal. Bestemt. Og skulle man være i tvivl om, hvorvidt det simple og fængende har været et mål eller en tilfældighed, så nævner bandet også, hvad man ikke får på 'Born Unspoiled': "poly-rhythmic math-riffs and wimpy vocals".