Solidt livealbum

Solidt livealbum

Apotheosis betydet ophøjet til gud. Det er måske lige en lige stor nok betegnelse om Firewinds nye livealbum. Men godt er det.

Kunstner
Titel
Apotheosis Live 2012
Distributør
Trackliste
1. Head Up High
2. Wall Of Sound
3. Allegiance
4. Few Against Many
5. The Departure
6. Heading For The Dawn
7. Losing My Mind
8. World On Fire
9. Guitar Solo 2012
10. SKG
11. Between Heaven And Hell
12. Piano Solo
13. Edge Of A Dream
14. Mercenary Man
15. Glorious
16. Maniac
17. Falling To Pieces

Karakter
4

Det nye live album fra Firewind bliver samtidig nok den seneste udgivelse med sangeren Apollo Papathanasio, der forlod bandet i januar i år. Det kan dog så konkluderes, at han forlader bandet med en værdig afslutning.

’Apotheosis Live 2012’ er et ganske udmærket livealbum. Fra første sekund fornemmer man, at der er høj stemning i salen og bandet spiller stort set alle de sange, som man kunne forvente til en Firewind-koncert. Der er således ikke mange overraskelser, men til gengæld spilles der med en forrygende spilleglæde og så er der en umiskendelig livelyd, der giver sange et nyt udtryk i forhold til studieversionerne.

Sangene er primært fra Firewinds seneste tre albums, hvilket giver mening, da bandet også udgav et livealbum i 2008. Der er dog enkelte afstikkere til bagkataloget således endda til bandets første album fra 2002 ’Between Heaven And Hell’, hvorfra titelsangen er inkluderet.

Naturligvis byder albummet på en masse guitarlir med den fænomenalt spillende Gus G. I den forbindelse må dog ikke glemmes andenguitarist og keyboardspiller Bob Katsionis. Hans sammenspil med Gus G er således helt i top.

’Apotheosis Live 2012’ er naturligvis et must for alle Firewind- og Gus G-fans. Men der er sandelig også meget at hente for fans af anden power metal og melodisk metal.