Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tangenter på afveje

Populær
Updated
Tangenter på afveje

Russiske Gross Grolland er ikke et bekendskab, der vil blive husket for andet end en uheldig blanding af keyboards og Pantera-groove.

Titel
What Doesn't Kill Me Makes a Big Mistake
Dato
21-01-2014
Trackliste
1.Kamikaze
2.Under Gunpoint
3.Die
4.Bye
5.It
6.Voices
7.648
8.Policeman Tropillo
9.Friday
10.Friendship
Forfatter
Karakter
1

Fra Kyrgan i Rusland kommer kommer bandet med det let sære navn Gross Grolland. Og kort fortalt har de hørt for meget Pantera. Kan man det? Ja, hvis man ikke formår at bruge arven godt. Det gøres ikke her.

Man kan genkende forsøget på groove, aggressiviteten og masser af Dimebag-plagierende riffs. Men vi kender svaret - der er kun et Pantera! Desuden var der en grund til, at Texas-gruppen ikke brugte keyboards. Men den er ikke fattet her, og de mystiske tangentklodser, som drysses ind hist og pist, er en pine at lægge ører til. Mage til idiotisk ide skal man lede længe efter.

Gross Grolland kan naturligvis godt spille, og af og til rammer de riffs, der giver mening og håb, men den miserable plastikproduktion giver dem desværre ikke chancen for at få noget fornuftigt ud af det. Lydbilledet er trættende indelukket og lugter ikke nok af bragende rørforstærkere til at give en fornemmelse af et band med rigtige instrumenter, ligesom besparelserne på produktionen rammer trommerne, der lyder henad noget programmeret.

At russisk egner sig godt til vredesudbrud er nok bandets største force, men melodisk får de ikke meget ud af ondskabens gloser, og til trods for intentionerne om at smadre igennem, er der altså ikke talent nok i Gross Grolland til at nå over bundniveauet - det gælder både vokal og instrumenter.