Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tilbage men ikke i fuldendt topform

Updated
Tilbage men ikke i fuldendt topform

Fans af norsk black metal kunne smelte sne af glæde, da Immortal genopstod, men første album efter genforeningen er lidt jævnt.

Kunstner
Titel
All Shall Fall
Dato
25-09-2009
Distributør
Trackliste
1. "All Shall Fall" – 5:57
2. "The Rise of Darkness" – 5:47
3. "Hordes to War" – 4:32
4. "Norden on Fire" – 6:15
5. "Arctic Swarm" – 4:01
6. "Mount North" – 5:07
7. "Unearthly Kingdom" – 8:30
Karakter
3

Det er syv år siden, et split og en reunion, at Immortal sidst udgav ny musik. Comeback-albummet ’All Shall Fall’ har nu været i handlen i næsten måneds tid, og det er bestemt værd at lægge ører til, men den nye start bliver ikke med at album, der kan toppe alle tidligere udgivelser.

Albummet fænger ikke rigtigt ved første lyt, man skal lidt ind på albummet før der begynder at ske noget, og atmosfæren på den Peter Tägtgren’sk producerede skive omslutter en. Og det gælder sådan set også meget godt for de næste mange lyt, for albummets bedste sange ligger fra midten og hen mod slutningen. ’Norden on Fire’ gør det godt, og det samme gør de to sidste sange på albummet med den kolde afslutter ’Unearthly Kingdom’ i absolut front.

Produktionen er god, men måske kunne Abbaths vokal have ligget lidt længere fremme, for at hans raspende stemme bedre kunne få hårene i nakken til at rejse sig. Det kan dog også blot skyldes, at hans vokal ikke er nær så stærk som den tidligere har været.

Der er ingen grund til at springe albummet over, hvis man er glad for Immortal i forvejen, men en lille smule skuffet, har man lov til at føle sig, hvis man ikke vil lade sig nøje med nogle få enkelte stærke tracks.

Menu