Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Toget på halv kraft

Populær
Updated
Toget på halv kraft
Toget på halv kraft

Deicides seneste opus er ikke verdens bedste skive. Heller ikke den dårligste, og heri ligger problemet.

Kunstner
Titel
To Hell With God
Dato
21-02-2011
Distributør
Trackliste
To Hell With God
Save Your
Witness Of Death
Conviction
Empowered By Blasphemy
Angels Of Hell
Hang In Agony Until You're Dead
Servant Of The Enemy
Into The Darkness You Go
How Can You Call Yourself A God
Karakter
2

Når man sætter mig til at anmelde Deicide er der en overvejende risiko for, at jeg skamroser dem uanset hvor elendigt materialet er. Men som årene er gået, desto bedre er jeg blevet til at lægge fanboy-attituden på hylden når en plade skal vurderes nøgternt. Det har bestemt været nødvendigt med denne udgivelse.

Deicides nye plade 'To Hell With God' antyder med titlen, at alt er som det skal være hos Glen og co. Og det er det også. Ubønhørlig dødsmetal hvor vreden rettes mod kirken og alle dens sympatisører. Intet nyt under solen i Florida.

Ligesom på de seneste plader har Ralph Santolla lagt guitarlyd til, og det kan sagtens fornemmes på de mange soli, der er at finde på pladen. Desværre savner de det fabelagtige melodiske gefühl, der gjorde at 'The Stench of Redemption' nærmest genopfandt Deicide. En plade, der stadig står stærkt. Men den efterfølgende plade og nu 'To Hell With God' har ikke helt kunne leve op til førnævnte udgivelse.

Der er ingen tvivl om, at det groove Deicide har er at finde på pladen. Specielt på 'Conviction' og 'Hang in Agony Until You're Dead' kører Deicide-toget rigtig godt. Og soloen på 'Empowered by Blasphemy' er bestemt heller ikke dårlig, men der er bare for langt mellem snapsene til, at det sådan for alvor fænger. Pladen går hen og bliver lidt monoton og kedelig hist og her, og det skuffer en inkarneret fan gennem 20 år.

For med denne middelmådige udgivelse falder Deicide lidt igennem, og om et års tid frygter jeg at pladen er glemt, og jeg er gået tilbage til debutpladen, 'Legion', 'Once' og 'Stench' igen. Alle mesterværker indenfor genren. I den kategori kommer 'To Hell With God' ikke.

Det ændrer dog ikke ved, at jeg stadig glæder mig som et lille barn til at Deicide ryster Copenhell i juni måned. Jeg bliver at finde oppe ved hegnet, med håret svingende, akkurat som for 16 år siden.