Tokyo Thrash

Populær

Beyond Description fra Japan thrasher af sted med små afstikkere til beslægtede genrer.

Titel
An Elegy for Depletion
Genre
Trackliste
01. Absurd
02. Fossilize
03. Potential
04. Bridge
05. Arbitrage
06. Provocation
07. Shut
08. Individuality
09. Purpose
10. Drip
11. Depletion (instrumental)

Karakter
3

Der går lidt lang tid imellem, at japanske udgivelser modtages til anmeldelse, hvilket bestemt er en skam. Derfor synes der bestemt også at være grund til at give Beyond Description fra Tokyo en behandling her, selv om bandet på trods af mange år på bagen nok ikke er særligt kendte på disse kanter.

Beyond Description har eksisteret siden 1988 og beskrives rundt omkring på nettet som thrash, hardcore, thrashcore, crossover og endda hardcore punk. Så man kan jo da roligt sige, at deres stil lever op til bandets navn (dansk ’udenfor beskrivelse’, Red.)

Lidt søgning efter gammelt materiale på Youtube viser da også, at bandet tidligere har bevæget sig ovre i hardcore-stilen, men på det seneste album er der nu mere tale om almindelig thrash. Tilbage fra punk-dagene er måske lige, at sangene er temmelig korte og at sangeren Hideyuki Okahara mere råber sangene ud i traditionel punk stil end på den mere snerrende og let growlende måde, som mange gange præger thrash vokaler.

Men musikalsk er der tale om thrash med både guitarsoloer og endda en enkelt lille trommesolo smidt ind midt i sangen ’Shut’.

Sangene er generelt udmærkede men dog uden den helt store variation, hvilket måske også skyldes, at de er så korte, at der ikke rigtigt bliver tid til at komme med så mange finesser. Bandet er dog flinke til at skifte tempo i sangene. Men de enkelte sange er nu alt for hurtigt færdige.

Der spilles godt, selv om det til tider synes at være en anelse untight, hvilket godt kan undre, når det tages i betragtning, at bandet har spillet sammen i så mange. Generelt er der tale om et udmærket album – men som sagt er sange lige korte nok.

Det skal afslutningsvis bemærkes, at Devilution-redaktionen har planer om at lave en artikelserie to til tre numre omkring japansk metal. Det er således påfaldende, at et land med så mange indbyggere og med så mange metal bands, aldrig rigtig har gjort sig gældende i Vesten. Er der hos vore indsigtsfule læsere forslag til bands, som bare ikke må overses, så lad os det endeligt vide via kommentarfeltet.