Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tur i Ass - 2013

Populær
Updated

Med bandets 4. album, ’Turisas2013’, bekræfter Turisas endnu en gang, at de er et skodband, som ikke skal tages alvorligt i metalverdenen.

Kunstner
Titel
Turisas2013
Dato
26-08-2013
Distributør
Trackliste
1. For Your Own Good (4:34)
2. Ten More Miles (4:16)
3. Piece by Piece (5:37)
4. Into The Free (3:50)
5. Run Bhang-Eater, Run! (4:43)
6. Greek Fire (4:51)
7. The Days Passed (4:33)
8. No Good Story Ever Starts With Drinking Tea (2:51)
9. We Ride Together (6:33)
Karakter
1

Efter gentagne gennemlytninger af Turisas' seneste fejlskud er der kun én heavy metal-kliché, som jeg ikke er faldet over – den er der nu nok et eller andet sted – jeg har ikke hørt torden! Men ellers er det hele der: violiner, mandskor, trompeter, franske horn etc.

Visuelt er Turisas også en stor kliche, med bodypaint i hele hovedet bestående af lort og menstruationsblod.  OK, det er er også set hos tyske Varg – ikke at det gør konceptet hverken værre eller bedre, men Varg har dog en snert af aggression, hvor Turisas bare lyder som et irriterende forstilt og programmeret powerpoppaganmetalband indsmurt i fastelavnsmaling.

Ret skal være ret – første sang på albummet er ikke så tosset. Albumstarter ’For Your Own Good’ er ikke langt fra at være et progressivt rock/metal-nummer med keyboard-solo og klar og rå vokal og hårde guitarriffs. Denne ene sang scorer et enkelt point for dette ellers håbløse album.

For herefter går det desværre kun en vej – klichéernes.

I løbet af de næste 35 minutter præsenteres lytteren for alt det, som i tidens løb har givet heavy metal ’a bad name’.  Det være sig den lidt komiske brug af violin, de store kor-sektioner, hvor man må formode, at visse af de skolede stemmer i dyb frustration er gået direkte fra sessionen hjem og har sparket enten katten eller konen, og endelig de dybt debile tekster, som eksempelvis i sangen ’No Good Story Ever Starts With Drinking Tea’, hvor ’Tur’i’ass’ tilsyneladende mener, at det er en gave til menneskeheden at istemme omkvædet  ’Alchohol – All night long – same old song’.

Herfra skal der lyde en dyb og hengiven tak for, at dette skod-band endnu en gang sejler forbi Danmark på dets forestående Europa-tur. Til gengæld vil vi have lov til at undre os over, at Centuary Media gider at udsende noget på dette absolut lave niveau, ligesom vi ikke forstår, hvordan Tur-i-ass kan headline på tur i England.

Men tager vi helt fejl, så ved vi jo heldigvis, at Devilutions begavede læsere vil lade os det vide.