Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Værdigt farvel

Populær
Updated
Værdigt farvel

Med det nye livealbum fra pomp rock-veteranerne Asia er der sagt et værdigt farvel til bandstifter, sanger og bassist John Wetton, der døde 31. januar.

Kunstner
Titel
Symfonia – Live In Bulgaria 2013
Dato
24-02-2017
Genre
Trackliste
CD1:
1.Sole Survivor
2.Time Again
3.Face On The Bridge
4.My Own Time
5.Holy War
6.An Extraordinary Life
7.Days Like These
8.Open Your Eyes

CD2:
1.Only Time Will Tell*
2.Don’t Cry*
3.Heroine*
4.The Smile Has Left Your Eyes*
5.Wildest Dreams*
6.Heat Of The Moment*
*Performed with the Plovdiv Philharmonic Orchestra
Karakter
3

Asia så dagens lys helt tilbage i 1981, hvor nogle af de helt tunge musikere inden for den progressive rock gik sammen om at skabe et lidt mere mainstream pomp rock-band, der kunne konkurrere med bands som Toto. I den første og mest succesrige konstellation var guitaristen Steve Howe (Yes), trommeslager Carl Palmer (Emerson, Lake & Palmer), keyboardspiller Geoff Downes (popduoen The Buggles og senere Yes) og endelig sanger og bassist John Wetton (ex-King Crimson, -Family, -Roxy Music, -Uriah Heep og -Wishbone Ash).

Det var den gang, da rockmusik selv med lidt hårde kanter og småprogressive elementer stadig fik radiotid, og Asia hittede vildt med debutalbummet med mere end fire millioner solgte eksemplarer alene i USA. Senere gik der mange udskiftninger og mindre salg i Asia, hvor det i en årrække kun var Geoff Downes, der var tilbageværende af de oprindelige medlemmer.

I 2007 blev Asia imidlertid gendannet med den oprindelige besætning og udgav tre ganske habile studiealbum, inden Steve Howe i 2013 igen forlod bandet for at koncentrere sig om Yes, hvorefter han blev erstattet på guitaren af den meget yngre og mere ubeskrevne Sam Coulson.

’Symfonia – Live In Bulgaria 2013’ er indspillet kort tid efter Coulsons entre i bandet. Albummet består af to dele. Den første halvdel er en traditionel rockoptræden, mens bandet i anden del spiller sammen med bulgarske Plovdov Opera Orchestra.Koncerten er ret traditionel i sit sangvalg, hvor der mest spilles sange fra bandets to første og mest succesrige album – Asia fra 1982 og Alpha fra 1983 – samt nogle enkelte sange fra genforeningspladerne, ligesom de sange, hvor John Wetton ikke var med i Asia, totalt overses.

Farvel til en stor sanger og komponist
Men det er alligevel en ganske flot udgivelse. John Wetton beviser endnu en gang, hvor fremragende en vokalist han var, selv om det kan høres, at der var kommet mere patina på stemmen i forhold til debuten i 1982. Det er ganske underligt, at han med den stemme nærmest kun var bassist, inden han var med til at stifte Asia.
Også den dengang nytilkomne Sam Coulson viser fine takter på guitaren.

Stærkest på albummet står Asias gamle sange som ’Only Time Will Tell’, ’Sole Survivor’, ’Wildest Dreams’, ’Time Again’, ’Don’t Cry’, ’The Smile Has Left Your Eyes’ og naturligvis bandets signatursang ’Heat of the Moment’.Det kan med god grund hævdes, at verden ikke har brug for flere livealbum fra Asia. Men set i lyset af John Wettons nylige nederlag i kampen mod kræften er ’Symfonia – Live In Bulgaria 2013’ en både flot og værdig afsked med en stor sanger og komponist.

Det forlyder, at Asia fortsætter med Billy Sherwood (Yes) på bas og vokal. Han har store sko at fylde ud!

Menu