Vellykket genreskift

Populær
Vellykket genreskift

Red Fang stiger ud af sludgen, og det viser sig at være et klogt træk for et band, der sad fast.

Kunstner
Titel
Only Ghosts
Dato
14-10-2016
Trackliste
1. Flies
2. Cut It Short
3. Flames
4. No Air
5. Shadows
6. Not For You
7. The Smell of the Sound
8. The Deep
9. I Am a Ghost
10. Living in Lye
Forfatter
Karakter
3

Vi var på Devilution ikke vildt imponerede over sludgerødderne Red Fangs 2013-udgivelse ’Whales and Leeches’ der er forgængeren til aktuelle ’Only Ghost’, og en af ankerne var manglen på et selvstændigt udtryk og den dertilhørende evige association til Mastodon, der står som genrens ukronede konger – trods stor skepsis over for de seneste to plader.

Men vi glæder os over, at Red Fang lader til at have lyttet (eller selv set det nødvendigt med en forandring), og sammenligninger med førnævnte ville være langt mere uretfærdig på ’Only Ghost’. Sludge er blevet til beskidt rock med en snert af grunge i blandt andet ’Cut It Short’, og de mere syrede indslag fremstår mere ligetil end fortænkte.

Guitarerne har fundet et hidsigt frembrusende leje, hvor de ikke behøver bruge kræfterne på ekvilibristiske udfordringer, men i stedet kan koncentrere sig om at lave ganske fængende riff som i den hæsblæsende ’Shadows’. Det klæder ligeledes Red Fang at gå atmosfærisk i ’Flames’, eller lægge tungt ud med bas og et ondt, metallisk groove i ’The Smell of Sound’.

Red Fangs store svaghed er de rå, monotone råbevokaler og manglen på reelt gode melodier, der sjældent kan bære et helt omkvæd eller vers eksempelvis i ’No Air’. Ideerne er simpelthen ikke gode nok på den front, og det trækker naturligvis ned i helhedsindtrykket, selvom gode riff mange steder redder bandet væk fra ensformigheden, før det går helt galt. 

Men der er heldigvis rigeligt af interessante ting at finde på ’Only Ghost’, og en af de mere interessante konklusioner er, at Red Fang gør sig langt bedre i det øjeblik, de forlader sludge til fordel for rendyrket rock – og det selvom de rammes af problemer med knap så storslåede melodier.

Videoen til pladens første nummer 'Flies':