Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Christian Hoffmann

Updated
KILDEN_0092(1)

Kok Christian Hoffmann har netop slået dørene op til sin nye restaurant KILDEN i Tivoli, hvor han er partner, køkkenchef og smørrebrødsgeneral.

Forfatter

Kokkehjertet banker hårdt, når de lyse tider vender tilbage, ramsløgene dukker op i skovbunden og sæsonens første danske asparges kan stikkes op af jorden. Med kokkens metalhjerte er det en anden sag. Det vil for altid være tabt til den mørke side.

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Uden tvivl Slipknots debutalbum. Det album … fuck, mand. For mig, som dengang intet kendte til den ’mørke side’, var det. som om den plade fik en ny verden til at åbne sig for mig. Det var pisseskræmmende musik, men samtidig føltes det hjemligt og alligevel nyt og spændende!Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Det er helt sikkert Slipknot – den første kærlighed! Det var de allerførste, som for mig åbenbarede alt det, metal har at byde på Så kan vi altid diskutere hvordan og hvorledes, men for fanden, hvem kan ikke huske sin første ægte kærlighed? De åbnede virkelig døren og mine øjne for en verden, som gjorde, at jeg turde være den, jeg var og derfor er den, jeg er i dag.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Den er sgu svær, men det må blive Ozzy! Og hvis jeg selv kunne vælge datoen, så skulle det være den 21. juli 1971, hvor de udgav ’Master of Reality’ og spillede på The Spectrum i Philadelphia med Alice Cooper som opvarmning.Hvad er dine fem yndlingsplader?
Det er nærmest umuligt. For der er jo ret mange gode plader derude. Jeg har prøvet at tænke på, at jeg skulle vælge fem heavy-plader, som jeg kun måtte høre resten af mit liv, eller som jeg ville kunne holde ud at have med på en øde ø.
1: Slipknot: 'Iowa'
2: Lorna Shore: 'Pain Remains'
3: Slipknot: 'S/T'
4: Bring Me the Horizon: 'Count your blessings'
5: Redwood Hill: 'Collider'Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Jeg bliver nok lidt sentimental igennem alt det her, men det må igen være den første kærlighed, som vinder over de andre. Jeg har igennem årene haft så vanvittigt mange gode oplevelser, men min første koncert med Slipknot står som noget særligt. Det var i 2004, hvor de spillede i Valby Hallen sammen med Slayer og Mastodon. Jeg pjækkede den dag og tog direkte ind til Valby Hallen for at stå og vente fra kl. 7. Ærlig talt, så havde 15-16-årige mig glædet sig så meget til at se koncerten, at jeg kan huske, at jeg var tæt på at falde om, da Slipknot endelig gik på. Jeg havde intet spist af ren spænding, og det var åbenbart tæt på at være for meget. Men hold nu kæft, hvor ville jeg ønske, at jeg kunne opleve den aften igen!

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Før i tiden var det jo anbefalinger fra venner, Myspace eller en tur i Sex Beat Records.
Lige for tiden er der ikke meget tid til at søge rundt, og så er det sgu Spotify, som hjælper lidt med deres ’anbefalede’ eller ’release radar’-lister. Nogle gange rammer de helt ved siden af, men andre gange nailer de den fanme. En dag i køkkenet for nylig satte jeg en liste på, og da den var færdig, tog Spotify åbenbart over. Det nummer, der kom på, havde jeg aldrig hørt før. Det startede som et tysk pop-schlagernummer, og jeg må indrømme, at det var fucking catchy. Efter et stykke tid kommer der så noget af det, jeg elsker mest – et brutalt overraskelsesbreakdown! Så hermed tak, Spotify. Tak for at spille 'Hurrikan' med Electric Callboy.Hvilket band er din guilty pleasure?
Fuck guilty pleasures. Du kan lide det, du kan, og jeg kan lide det, jeg nu kan. Ingen burde føle sig ’guilty’ over at kunne lide noget! Det er sgu noget forbandet pjat!

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Godt spørgsmål. Jeg har nok en kæmpe bunke svar til det et eller andet sted, men jeg gider bare ikke spilde min tid på sådan noget. Fuck fordomme.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Copenhell. Og det er bare for at fremhæve noget specifikt. For jeg har faktisk aldrig haft andet end gode oplevelser. Men jeg må sige Copenhell. Det er fanme noget specielt. Hele den der stemning, der kommer i København. Der er vikinger med drikkehorn, der er battle-veste, corpse paint, masker og alt herimellem. Hele spektret er repræsenteret, lige fra de helt gamle OG’s til de helt unge og nye. Alt går op i en højere enhed, og der er plads til alle. Så tak, Copenhell!

Hvorfor er du heavyfan?
Musik for mig handler om mange ting. Men først og fremmest så skal musik få mig til at føle noget. Musikalsk er jeg utrolig alsidigt sammensat. Jeg har ikke nogen specifik genre, som jeg sætter mig fast på. Det hele for mig handler om humør, og hvad jeg føler for på det givne tidspunkt. Men ærligt talt; hvem helvede kan stå for voldsom vokal, dobbeltpedal, fuldt smadder og et breakdown?