Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Gittemarie Johansen

Populær
Updated
53781157_2224725054508471_1817426505202925568_n

Hun er influencer på sociale medier, der går op i at sprede budskabet om en livsstil uden produktion af affald, og så er hun metalfan. Læs vores 10 hurtige med Gittemarie Johansen her.

Forfatter

Da jeg for nylig scrollede igennem mit Facebook-feed, poppede en video fra TV2 ECHO op, hvori en ung kvinde fortalte om decluttering, en Marie Kondo-lignende indstilling til indretning og forbrug, hvor alt unødvendigt skrammel sorteres fra gennem en praktisk og mental proces.

For influencer og livsstilsaktivist Gittemarie Johansen er decluttering en del af den zero waste-filosofi, som hun aktivt promoverer på sociale medier og på sin blog. Det er en aktivistisk DIY-forbrugsform, hvor alle ressourcer udnyttes, så affaldsproduktionen bringes ned til et minimum.

Det, der fik min interesse i videoen, var dog ikke så meget selve declutteringen, som det var Gittemaries sorte T-shirt. Trods mange års øvelse i at afkode sammenmaste, ornamenterede, forvrængede, takkede og forgrenede bandlogoer gik der noget tid, før det gik op for mig, at det tilhørte et af den amerikanske dødsmetals veteranbands, Sadistic Intent.

Selvom det ikke er dødsmetallen, der fylder mest, så viste det sig at være et korrekt fingerpeg om hendes musiksmag. og vi stak derfor Gittemarie vores ti hurtige, som du kan læse nedenfor. TV2 ECHOs video kan i øvrigt ses her.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
"Jeg har nok været 12-13 år, min veninde og jeg pjækkede fra skole for at sidde i cykelskuret og høre HIM og Nightwish på hendes nye Ipod Shuffle. Smagen har jo udviklet sig en del sidenhen, men jeg har dog stadig et supersoft spot for begge bands. De bringer mange minder frem, haha."

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
"Det er svært at sige præcist, for jeg har altid skiftet rigtig meget mellem forskellige bands. Men skal jeg nævne nogle, som jeg stadig holder ret godt fast i, så må det være enten AFI eller Rammstein."

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
"Davey Havok fra AFI, 110 %. Jeg inviterede endda bandet til min konfirmation via MySpace for 117 år siden, og de svarede. Det var en god dag."

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Angelspit: 'Krankhaus'
Amaranthe: 'Massive Addictive'
AFI: 'December Underground'
Natjager: 'Hvad rejser bringer'
Battle Beast: 'Bringer of Pain'.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
"Exodus på Copenhell 2018. Det var også til den koncert, jeg crowdsurfede for første gang. Også Nightwish i 2018, det var totalt en barndomsdrøm, der gik i opfyldelse, da jeg så dem."

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
"Spotify, primært. Men YouTubes recommended -iste har også tit givet mig nogle guldkorn."

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
"Årh, jeg hører nogle gange Hollywood Undead, hvis jeg er i et særligt stodderhumør."

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
"At man er aggressiv, eller at man ikke er imødekommende. Jeg fortæller altid folk, at de rareste mennesker, man nogensinde kan møde, er heavyfans. Det er de bare."

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
"På Aalborgs (nu lukkede, RIP) Rockcaféen mistede jeg en nat bevidstheden og besvimede. Jeg var sammen med nogle venner, men en helt fremmed fyr kom op til dem og stak dem 300 kroner til en taxa til mig. No charge. Han sagde, at det engang var sket for ham, og ingen hjalp ham, så han ville bare gøre en god gerning. Jeg prøvede bagefter at finde ud af, hvem han var, men fandt ham aldrig. Not all heroes wear capes."

10. Hvorfor er du heavyfan?
"Heavy bearbejder og fremviser nogle følelser, som jeg ikke altid finder i anden musik. For mig viser heavy livet på den ærligste måde, og det er der noget superægte i. Det er smukt."