Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Kasper Behrendt

Populær
Updated
Kasper Behrendt

Han er en af Danmarks mest aktive koncertgængere, og så er han stor fan af KISS, uden at det begrænser præferencerne i andre retninger. Vi stak vores 10 hurtige til Kasper Behrendt.

Forfatter

Du kender ham nok. Han står ofte forrest til koncerterne, som en høj og genkendelig skikkelse med sin denimjakke, de markante, firkantede briller og det lange hår redt ned over skuldrene, og når man falder i snak med ham, taler han et drævende jysk.

Kasper Behrendt går til mange koncerter. Ekstremt mange. Og han holder tal på det. Alene i år har han set omtrent 1.000 bands, hvilket svarer til en to-tre om dagen eller 19 stykker om ugen. Det er i både Aarhus, København og på landets festivaler, når han ikke også tyer til udlandet.

Det er nok ikke helt ved siden af at påstå, at Behrendt er en af Danmarks mest aktive koncertgængere. Med sin forkærlighed for hård rock og metal er han derfor et kendt ansigt i miljøet, men det begrænser ikke hans smag i andre retninger. Vi stak den dedikerede koncertentusiast vores 10 hurtige, som du kan læse nedenfor

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Mit første minde om metal er fra 1996, hvor jeg var otte år og fik en compilation-CD fra Metalized-bladet af nogle i Aabenraa, da jeg flyttede tilbage til byen. Jeg gav udtryk for, at jeg godt kunne lide metal. Det år og de få efterfølgende år kom der en slags "års-CD" fra Metalized med nogle ret fede bands imellem. Der blev jeg hurtigt solgt på Mercyful Fate, King Diamond, Iced Earth, Stratovarius med flere. I 1997 fik jeg en ven, jeg stadig nyder at se til, som viste mig KISS, og fra dét øjeblik blev det mit yndlingsband efterfulgt af Alice Cooper. Min far gav mig KISS-guitaristen Ace Frehleys første solo-LP, og hurtigt startede jeg min samling af LP'er, CD'er og bånd. Hurtigt blev min musikalske rækkevidde udvidet, og med ét lyttede jeg også til Mayhem, Deicide, Emperor, At The Gates, Carcass og andre ekstreme bands.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Mit favoritband igennem tiderne har siden første møde været KISS. Historien om bandet, hvordan de var/er klædt ud osv. faldt jeg for, og det er da også det band, jeg har mest med i min samling.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Jeg gad godt drikke en øl og få en sludder med Gene Simmons fra KISS, men han drikker aldrig, og eftersom Lemmy er borte, så skulle det af nulevende musikere nok være Alice Cooper, hvis han da får sig en øl i ny og næ.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
Jeg kunne snildt vælge fem KISS-plader, men igen er der meget guld derude. Lige nu vil jeg nok fremhæve:

KISS - 'KISS'
KISS - 'Destroyer'
Alice Cooper - 'Brutal Planet'
Mayhem - 'De Mysteriis Dom Sathanas'
Emperor - 'In the Nightside Eclipse'

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Med meget få bands til 5.500 sete bands alt i alt er det et meget svært valg. Umiddelbart var det nok det engelske band Emerson, Lake & Palmer, som min far og jeg så i Victoria Park i London i sommeren 2010. Det var bandets første koncert i 17 år samt bandets eneste 40-års jubilæumskoncert og samtidig deres sidste koncert nogensinde. To fly, vi kunne se stort set lige over vores hoveder, var ved at kollidere, mens koncerten stod på. Hændelsen blev også rapporteret i pressen efterfølgende. Keith Emerson begik selvmord i 2016, og Greg Lake døde af kræft i 2017, så det var en once-in-a-lifetime-oplevelse.

Som tilknytning til min koncertaktivitet kan jeg sige, at mine første koncertoplevelser var tilbage i 1998 på Grøn Koncert med D-A-D, Aqua, Sanne Salomonsen og Eric Gadd. Jeg startede for alvor i 2003, og med årene er det blevet til flere og hyppigere koncerter. Jeg kan bare godt lide at høre det, der er god musik for mig, og så er det bare dét federe at se musikerne live. Siden starten har jeg også skrevet ned, hvad jeg har set igennem tiden, så jeg kan huske tilbage på det, når jeg bliver ældre.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Facebook, Spotify, YouTube og Soundcloud, nok også nogle flere.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Roxette.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Metalfolket er rare at være i selskab med, de bider ikke og er ikke så farlige, som nogle måske går rundt og tænker.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Det er fedt at tage på tur sammen med dem, man kender til koncerter og festivaler, og ofte møder man nye mennesker, som man har en fest med.

Hvorfor er du heavyfan?
Jeg er vokset op med heavy metal og hard rock. Det er svært ikke at elske videre i livet.

Menu