Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: KB Larsen

Populær
Updated
10 hurtige: KB Larsen
10 hurtige: KB Larsen
10 hurtige: KB Larsen
10 hurtige: KB Larsen
10 hurtige: KB Larsen
10 hurtige: KB Larsen
10 hurtige: KB Larsen
10 hurtige: KB Larsen

Kaspar Boye Larsen mener overhovedet ikke at han er en heavyfyr, men ikke desto mindre er han just præsenteret som ny bassist i Danmarks - og et af verdens - største heavybands, Volbeat.

Kunstner
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Volbeats nye bassist KB Larsen er træt af de mere konservative sider af metalmiljøet og vel egentlig ikke den store heavyfan. Men han kan lide hård og aggressiv musik i mange afskygninger. Det kommer også til udtryk i et alenlangt cv, der tæller så forskellige bands som Withering Surface, Thorium og The Kandidate, punkrockbandet The Hitchcocks, de olme hardcore-sludgere Anti Ritual og hardcore-bandet Parasight.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?


Jeg er jo ikke rigtig en heavymakker, så hvis vi kan udvide begrebet til at omfatte punk og hardcore, så er mit første minde nok Jesper fra klassen der havde et overspillet bånd med Misfits' 'Earth AD/Wolfsblood'. Det var det vildeste, jeg nogensinde havde hørt. Det blæste mig helt omkuld.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Det band, der nok har haft den største betydning for mit liv, må uden tvivl være The Cure. De ændrede mit liv. Pludselig var musik, og gerne den kantede og mørke del, det eneste, jeg havde fokus på. Knap så livsændrende, men stadig meget vigtigt for mig er Entombed, og det er hele kataloget. Jeg elsker den måde, de konstant udfordrer sig selv og den meget konservative scene, som metalscenen er, eller i hvert fald var i 90'erne.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Det må være Morrissey. Den vigtigste og absolut mest interessante populærkunstner de sidste 30 år. Jeg tror, han har nogle gode historier.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?

Det er jo en evigt foranderlig liste, men lige nu ser den nogenlunde sådan her ud:
The Cure - 'Pornography'
Entombed - 'Uprising'
Morrissey - 'Vauxhall and I'
Red House Painters - 'Songs for a Blue Guitar'
Converge - 'You Fail Me'

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Sophia på Stengade i ca. 97/98 var en voldsom oplevelse, superintenst og meget melankolsk, grænsende til det depressive. Den koncert står meget klart lige nu.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Bandcamp og Youtube bruger jeg en del, men ellers er vennerne nok dem, hvorfra jeg får den største inspiration til ny musik.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?

Jeg elsker god musik, og det er mig fuldstændig underordnet i hvilken indpakning, den kommer.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Jeg er, som de fleste, der kommer fra provinsen, blevet mødt af herlige typer i byen, der syntes man "ligner en bøs'" og derfor naturligvis burde få en på kassen. Men faktisk har jeg mødt de fleste fordomme i metalmiljøet, når de finder ud af, at jeg ikke spiser kød. Særlig slemme var de år, hvor jeg heller ikke drak alkohol.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Der er altid gode oplevelser forbundet med at være på tour. Møde nye mennesker og høre nye bands, du ikke kender. Det er vel årsagen til, at man stadig tager ud og spiller.

10. Hvorfor er du heavyfan?

Jeg er ikke heavyfan, men jeg holder meget af aggressiv og ekstrem musik blandt så meget andet.

Menu