10 hurtige: Mirza Radonjica

Populær
10 hurtige: Mirza Radonjica

Booker og manager Mirza Radonjica fra managementet Prime Collective trådte sine metalliske barnesko til Slipknot og faldt derefter dybt ned i den store nu-metal-gryde.  

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Jeg kan huske, at jeg var på lejrskole i 8. klasse. Os drenge, der lyttede rigtig meget til Savage Garden og N'Sync, undrede os over, hvad det var for et bulder og brag, der kom fra Dannys høretelefoner en aften. Danny var en af nørderne i klassen. Det skulle vise sig at være noget af det første Slipknot. De andre gjorde nar af ham, men jeg gjorde ikke, for jeg syntes, der var et eller andet vanvittigt aggressivt og melankolsk, som jeg blev draget mod. Jeg spurgte ham, om jeg måtte lytte med, mens de andre drenge var ude at spille bold. Og så udviklede det sig i alverdens retninger derfra.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Det er et supersvært spørgsmål, for det kommer meget i perioder. Jeg var helt klart et produkt af den forhadte nu-metal-scene, så bands som Linkin Park, Deftones og især Incubus var meget vigtige for mig i den periode. På samme tidspunkt kom de første antydninger af noget nyt, og med MySpace lærte jeg bandet Dance Gavin Dance at kende, og de har hængt ved lige siden. Det er også det band, jeg altid vender tilbage til. I dag står de sammen med Letlive som et af de to bands, der har lavet de ultimativt bedste album.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Jeg ville drikke med en, som virkelig kunne fortælle nogle gode historier. Ikke kun om at feste og tage stoffer, men en, der har været tæt på nyere musikhistorie. Derfor ville jeg nok vælge Courtney Love. Jeg tror, det ville være interessant.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
1. Letlive: 'The Blackest Beautiful'
2. Dance Gavin Dance: 'Instant Gratification'
3. Linkin Park: 'Hybrid Theory'
4. Incubus: 'Morning View'
5. Tesseract: 'Altered State'.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Hvis vi skal holde den strictly mædl, så ville jeg nok sige at Rage Against the Machine til Hultsfred Festival i 2008 eller 2009. Bandet spillede ad helvedes til, men energien og gensynsglæden var alt for vild! Moshpit med svenskere i en svensk skov er noget helt specielt. En af mine venner forstuvede halebenet i moshen, jeg flækkede et par tænder, mens en anden blev så stiv, at han glemte at spise hele dagen. Det resulterede i, at han besvimede på en McDonald's.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?
Det sidste år har jeg opdaget mere ny musik end nogensinde før. Al ære tilfalder Spotifys smarte algoritme. "Discover New" under "Browse" er simpelthen gaven til den nysgerrige. Det er en nem og superoverskuelig at opdage musik på.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Den er svær, for jeg skammer mig sjældent over at høre noget musik overhovedet. Jeg synes jo, at Justin Bieber har nogle fantastiske sange, ligesom jeg synes, at Babymetal er ekstremt underholdende og har et dragende univers. Skulle jeg vælge en, så er det nok, at jeg kan ret mange Nickelback-sange. Helt klassisk hadeband. Og så skamhører jeg et band, der hedder Issues lige nu. Der er nok ikke så mange, der kender det, men er man true hævi, så hængte man mig nok på korset. Det lyder som en blanding af Justin Bieber og Periphery. Og det er umådeligt populært blandt de unge.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Mange i branchen forstår ikke, at jeg gider arbejde professionelt med metal og hård rock. Der jo ingen penge i det. Det er nok den mest irriterende fordom. Den er forståelig på den måde, at vi selvfølgelig har en meget lille scene her i landet, men den er meget indskrænket, i og med at den ikke tager hensyn til de store markeder i udlandet. Og så bliver jeg en smule forarget, når folk smider djævlehorn og deres ondeste ansigt min vej, når jeg fortæller dem, at jeg beskæftiger mig med metal. Stop.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft som heavyfan?
Sammenholdet og fællesskabet omkring scenen er fantastisk. Jeg kan godt lide, at alle kender alle. Jeg kommer selv fra en lille by ude på landet, og det giver en fed og dejlig fornemmelse at se de samme glade ansigter til koncerterne. Vi bliver flere og flere, men det er fedt med den hårde kerne. Og så har heavy givet mig nogle fantastiske oplevelser, både som artist, branchemand og fan.

10. Hvorfor er du heavyfan?
Jeg er først og fremmest heavyfan, fordi det på et ungt tidspunkt ramte en nerve i mig. Jeg har brug for aggressiviteten og de ting, en forvrænget guitar kan gøre. Alt det med fællesskabet er kommet senere. Musikken dyrkede jeg først og fremmest med mig selv – sidenhen er den blevet en stor del af min identitet, og hvem jeg er både professionelt og privat. Så jeg er heavyfan, fordi det er med til at forme mig i alt, hvad jeg foretager mig i dag. Heldigvis.

OBS. Prime Entertainment arrangerer under årets Distortion et modsvar til de uhyrlige technofester der i denne weekend hærgrer hovedstaden.
Du får mulighed før at opleve følgende navne på Brogagergade, København V, torsdag d. 2. juni mellem 16:00 og 22:00

EVRA

Sons of Death Valley

A Road To Damascus

Daycare For Jedi

Siamese

Odd Palace

GHOST IRIS

Cold Night For Alligators