10 hurtige: Pernille Jensen

Populær
10 hurtige: Pernille Jensen

Politikens ”I byen" har per september fået ny redaktør i Pernille Jensen. Hun gav Behemoth fuldt hus i avisen, blev som 11-årig badet i fadøl til en D-A-D-koncert og elsker, at metal ikke giver ved dørene!

Fotograf
Rune Pedersen
Forfatter

 

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?

Jeg var stor fan af D-A-D, da jeg var lille, så ’Bad Craziness’-videoen med den kæmpestore sofa har nok været mit første minde med hård rock. Jeg var vant til at høre Kim Larsen, så det var ret vildt for mig at opleve, at musik også kunne slå hårdt. Jeg var solgt på stedet, og det lykkedes mig tilmed at få min familie lokket med til Grøn Koncert i ’95. Jeg var 11 år gammel og fik kæmpet mig helt op foran. Der stod jeg igennem et par numre og måbede. Det var så heftigt for mig. Men min store begejstring fik en brat afslutning, da en mand ved siden af mig forgæves forsøgte at kyle sin fadøl bagud – og ramte mig i stedet. Jeg var drivvåd af fadøl og skyndte mig tilbage til mine forældre. Jeg stank af øl på hele køreturen hjem. Men var også lidt lykkelig.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Hun er ikke et band, og hun er ikke udpræget metal, men jeg er nødt til at sige PJ Harvey. Jeg har fulgt hende, siden jeg var helt spæd teenager, og uanset om hun laver skrabet blues, teatralsk divarock eller skriver knastørre krigsberetninger fra fronten, er hendes rå, upyntede power mere metal, end 1000 middelmådige dødsmetalbands tilsammen nogensinde kommer i nærheden af.

3.  Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Josh Homme. Men så skulle det ikke bare være en enkelt øl, så skulle det være den store tur. Jeg er vild med stort set alt, han har rørt ved, rent musikalsk. Fra Kyuss over QOTSA og Desert Sessions til den nye Iggy Pop-plade. Derudover ved man bare, at han kan drikke bajere. Og så er han sjov.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?

Hvis det kun skal være metal:
Mastodon ’Leviathan’
Slayer ’Reign in Blood’
Behemoth ’The Satanist’
Ulver ‘Bergtatt’
Og Kyuss ‘Blues for the Red Sun’, hvis den tæller som metal?
 
5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Jeg har et seriøst blødt punkt for psykedelisk rock, så jeg havde en helt genial nat, da det svenske psychrockband Dungen spillede på Roskilde i 2006. De havde fået et af de helt sene slots, hvor det var tidlig morgen, da koncerten var forbi. Jeg var seriøst heartbroken og bundulykkelig, men koncerten gav mig en varm og levende følelse af et band, der bare spillede sig helt ud og gav alt – og jeg slugte det råt. Kæmpekoncert. I hvert fald i mine minder.
 
6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Jeg er jo så heldig, at jeg får en del serveret på et sølvfad fra et par tjekkede pr-mennesker rundt omkring i musiklandskabet. Derudover læser jeg Invisible Oranges og MetalSucks for overblik og bøllehumor.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?

Som anmelder har jeg lyttet til – og også ind imellem nydt – de særeste ting. Fra Lars Lilholt til Britney Spears. Men jeg har overordnet set altid haft det svært med betegnelsen guilty pleasure. Enten kan man lide noget, eller også kan man ikke. Den fesne gråzone midt imellem kan jeg ikke bruge til noget.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Den klassiske fordom, der stadig kigger frem engang imellem, er jo, at alle heavyfans er hjernedøde vandaler. Den fik jeg en del som yngre, da jeg var 16 og kørte kronisk fuld plade i Robert Smith-bingo på udseendefronten.
Men jeg synes faktisk, det begynder at hjælpe lidt på det. Det er, som om folk er ved at få et mere nuanceret blik på genren, og det kan jeg kun hilse velkommen.
 
9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Jeg bliver altid glad, når folk kommer hen til mig og siger, at de synes, jeg gør det godt på Politiken. Eller når nogen skriver, at de læst min Behemoth-anmeldelse, dengang jeg gav fuldt hus til ’The Satanist’, og at det faktisk har gjort en forskel for dem at se, at en metalplade er blevet taget seriøst på den måde. Større ros kan jeg ikke få.
 
10. Hvorfor er du heavyfan?

Af samme grund som jeg blev hooked på D-A-D, dengang da jeg var 11. Jeg elsker metal, fordi det larmer. Fordi det i udgangspunktet er på tværs, og fordi det er besværligt. Metal giver ikke ved dørene, og den prøver ikke at please nogen. Snarere tværtimod. Det kan jeg godt lide.