Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige – Rune Jegsmark

Populær
Updated
Rune-Jegsmark-Idaslet

Vi tog fat i Rune Jegsmark og gav ham 10 hurtige spørgsmål. Han er trommeslager i Idaslet og glad for både Rammstein, Manticora og Abbath!

Kunstner
Titel
Rune Jegsmark
Fotograf
Sofia Schmidt

Københavnske Idaslet har snart en debutplade på vej. Vi fik fat i deres trommeslager, Rune Jegsmark, og hørte ham om det at være heavy-fan. Nederst i artiklen kan du se første single fra den kommende plade. Singlen hedder 'Spirets Tone'.

Hvad er dit første minde med heavy metal?


Mit første minde med heavy metal kan jeg takker min fader for. Nærmere bestemt kan jeg huske, at han hørte meget Rammstein en periode, og det fangede mit unge øre ret hurtigt.

Hvem er dit favoritband(s) gennem tiderne?

Mit favoritband gennem størstedelen af mit liv må nok være Rammstein. Det var det band, der for alvor markerede starten på min kærlighed til heavy metal.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Hvis der var frit valg på hylderne, så ville jeg nok helst drikke en øl med Abbath. Det virker, som om det kunne blive en spas aften.

Hvad er dine fem yndlingsplader?

Mine fem yndlingsplader er:

Manticora - 8 Deadly Sins
Rammstein - Liebe ist für alle da
Bloodbath - The Fathomless Mastery
Warning - Watching From A Distance...
Cryptopsy - Cryptopsy.

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Min bedste koncertoplevelse var nok på hedengangne The Rock, hvor Manticora spillede. Efter koncerten overrakte deres ene guitarist mig sin gamle guitar fra scenen, og jeg fik bagefter skrevet autografer på den. Det var lille Rune ret høj på ret længe.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Jeg bruger meget mit netværk til at opdage nyt musik, men Spotify og Youtube er også en stor hjælp. Ligeså er webmagaziner.

Hvilket band er din guilty pleasure?

Uha, nu er vi ude i de farlige spørgsmål. Jeg må nok indrømme, at det er Emma Blackery. Jeg så hende mest for sjov på BETA, fordi jeg kom gratis ind, men jeg må sgu indrømme jeg blev fanget af musikken, og endte med at købe et album, som jeg har lyttet meget til.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Som heavyfan er man jo blevet mødt med de sædvanlige fordomme om dyreofringer, djævletilbedelse og en hang til rødt kød. Jeg har også skulle lægge øre til mange beskyldninger om, at heavymusik er larm og støj og uden rytmer.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Flere end jeg kan huske. Man bliver sgu altid mødt med åbne arme, store smil og en kold øl ude blandt heavyfolket, og jeg priser mig lykkelig over, at det var det miljø, jeg endte i.

Hvorfor er du heavyfan?

For musikken. Jeg elsker de grænser, heavy skubber til musikalsk, teknikkerne og hastighederne. At der så er oceaner af skønne mennesker, man kan debattere, joke, snakke og hygge med, er bare en kolossal bonus.