Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Sara Helene Nørregaard

Populær
Updated
_XTJ0085

'I Wanna Make Love To You' og The Darkness er begge i bagagen. Hvordan det nogensinde har kunnet føre til så knusende riffs, som Sara Helene Nørregaard leverer i Konvent, er en gåde.

Kunstner
Forfatter

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Jeg har tit tænkt på, hvad der var det første i rækken, og det ved jeg ærligt talt ikke. For mit vedkommende startede det meget med rock a la Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers og Nirvana. 
Jeg husker dertil særligt en koncert med The Darkness i Valby Hallen i 2006. Jeg var 15-16 år og var taget til koncerten med min barndomsveninde. Jeg var fuldstændig tryllebundet af deres guitarist. Han havde lys i sin guitar og kom rullende ud blandt publikum. Det synes jeg simpelthen var så sejt dengang (haha!). Generelt var jeg i en tidlig alder også meget fascineret af bands, der smadrede deres instrumenter på scenen. Det åd jeg råt! 

Hvad er dit favorit band gennem tiderne? 
Svært spørgsmål. Men hvis jeg skal nævne et af de bands, der har fulgt mig gennem tiden, så må det være Deftones. Det minder mig om specielle perioder i mit liv, og jeg føler, at det er musik, som man altid opdager noget nyt i. Elsker lyden, viben, melodierne og sangskrivningen. Fantastisk band.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Jamen, den er da stensikker: Alexander Kolby fra Dirt Forge. Og så regner jeg med, at han giver! Hvis Alexander mod forventning skulle have en anden aftale den dag, så må jeg ty til andenprioriteten: Chino Moreno (forsanger i Deftones – red.).

Hvad er dine fem yndlingsplader?
Deftones: 'Diamond Eyes' 
Bring Me The Horizon: 'That’s the spirit'
A Perfect Circle: 'Thirteenth Step'
Frank Carter And The Rattlesnakes: 'Modern Ruin'
City and Colour: 'Little Hell'

Hvis I spørger mig igen i næste uge, vil den sikkert se anderledes ud. Der er så mange gode plader derude. 

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
Mange koncerter har gjort indtryk på mig. Det er umuligt for mig at vælge én ud. Jeg er specielt begejstret for at kunne krydse Rammstein på Wacken af på min liste. Derudover har jeg også set The Black Dahlia Murder i Tokyo. Det var sgu en ret sjov oplevelse, og samtidig imponerer Trevor Strnad (forsanger i Black Dahlia Murder - red.) mig bare gang på gang. Altså, hvornår trækker den mand vejret?

Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?
Jeg må faktisk ærligt indrømme, at jeg ikke er super god til at være opsøgende, hvad angår nyt musik på de digitale platforme som f.eks Spotify, Youtube osv. Generelt får jeg mange anbefalinger fra venner og bekendte, som jeg tjekker ud. Hvad angår koncerter så gør jeg altid meget ud af at se support-bands. Jeg synes, det er en fed måde at få set nogle bands på, som man nødvendigvis ikke ville se, og så er det jo bare fedt, hvis man opdager noget nyt guld på den måde.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Rikke, Julie og jeg har i Konvent noget med, at vi altid skal høre Hanne Boel med 'I Wanna Make Love to You', når vi er på tour med bandet – og gerne MEGET højt. Det er pissesjovt, og især fordi Heidi hader det som pesten. En ren pleasure for os!

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Umiddelbart synes jeg ikke, at jeg er blevet mødt med de store fordomme. Nogle kan godt blive lidt overraskede, når de finder ud af, at man hører heavy og selv spiller i band. Men synes ikke, der har været mere i det.
For nogle måneder siden var jeg på mit arbejde med en kollega med ude til et kundemøde. Min kollega, der er ved at være godt nær pensionsalder, hiver så pludseligt hans telefon op med YouTube og afspiller en af vores musikvideoer fra Konvent, som kunden glædeligt sidder og ser. Jeg syntes, at det var pænt flovt i momentet. Her prøver man jo at være benhård business-woman (haha!) Og jeg kan huske, at kunden stiller sig op og siger: "jamen den havde jeg slet ikke set komme fra sådan en lyshåret pige som dig". Generelt får jeg mange kommentarer på, at jeg er blond og spiller metal. Om det bare er en konstatering, eller om der ligger andet bag, det skal jeg ikke kloge mig på.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Jeg må ærligt indrømme, at det miljø har givet mig oplevelser, jeg aldrig nogensinde vil glemme. Jeg har været så heldig at møde mennesker på min vej, som har overrasket og inspireret mig på måder, jeg ikke selv havde forudset.
Det er også gennem miljøet, at jeg har mødt pigerne i Konvent, og det er venskaber og oplevelser, vi har for livet sammen. En oplevelse, der står meget klart for mig var Copenhell 2019, hvor vi fik lov til at spille. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv følt, at der har været så meget på spil, som der var i det moment, vi fire sammen trådte ind på den scene. En kæmpe milepæl var nået!
Generelt så tror jeg, at de rigtig gode oplevelser opstår, når man har de rigtige mennesker omkring sig til at dele dem med, og her har jeg været heldig.

Hvorfor blev du metalfan?
Øllerne!