10 hurtige til Kristian Schou

Populær
10 hurtige til Kristian Schou

Vi har fået en ny skribent - Kristian Schou. Som en slags præsentation udsætter vi ham her for vores klassiske "10 hurtige til en heavynørd".

Dine fem alle tiders favorit albums:
Det er frygteligt kun at kunne vælge fem – rent ’Sophie’s Choice’ – men efter megen frem og tilbage er jeg kommet frem til følgende øjebliksbillede af mit musikalske hjerteblod:

Tortoise: 'TNT'
Faith No More: 'King for a Day - Fool for a Lifetime'
Mastodon: 'Crack the Skye'
Tool: 'Anema'
Depeche Mode: 'Ultra'

Dine fem alle tiders favorit sange:
Mastodon: 'Oblivion'
Alice in Chains: 'Rotten Apple'
Depeche Mode: 'The Bottom Line'
Deftones: 'Knife Party'
José González: 'Cycling Trivialities'

Favorit-musiker gennem tiderne:
Mike Patton

Favoritband gennem tiderne:
Tool – her er også mange om buddet. Men jeg er på en måde vokset op synkront med Tools musikalske udvikling, og de holder aldrig op med at overraske og fascinere mig.

Bedste koncertoplevelse nogensinde:
Neil Young på Roskilde i '96 – Selvom jeg ikke kan huske meget andet end nogle få detaljer fra koncerten, så kan jeg stadig genkalde den følelse, jeg havde i kroppen under koncerten, og den er aldrig blevet overgået.

Hvilket band ville du helst have spillet i:
Jeg er en rimeligt habil bassist (hvis jeg selv skal sige det), og et af de bands, der i sin tid fik mig til at begynde at spille, var Kyuss, der rendyrkede en af de bedste baslyde, der nogensinde er fanget på en plade – dem kunne jeg godt tænke mig at have en jamsession eller to med anno ca. 1995

Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet:
'Last Christmas' – så kunne jeg gå på pension i morgen...

Største oplevelse som musikjournalist:
Der er to interviews, der står som helt unikke oplevelser – det ene var Tori Amos, som jeg interviewede i 2005. Hende har jeg været teenage-forelsket i siden gymnasiedagene, og hun var lige så fascinerende, sensuel og tryllebindende på tomandshånd som på plade. Det andet var et interview med Maynard James Keenan i forbindelse med ’10.000 Days’. Som inkarneret Tool-fanboy var det en helt unik oplevelse at få lov at snakke med en af rockens mest private og enigmatiske frontmænd.

Værste oplevelse som musikjournalist:
Da jeg midt i et hektisk Roskilde-interview med Deftones opdagede, at jeg ikke havde fået tændt for diktafonen – den fejl laver man kun én gang.

Hvilken kunstner ville du helst interviewe:
Mike Patton – han er i mine øjne en af de vigtigste musikere i nyere tid, og han har haft større betydning for min musikalske udvikling end nogen anden. Jeg har af flere omgange været tæt på at få en interview-aftale i land – men det er ikke lykkedes...endnu.