Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2007 - Casper Villumsen

Populær
Updated
Årsliste 2007 - Casper Villumsen
Villumsens vinderår 2007 tæller bl.a. Vicious Art, Vital Remains, Volbeat og Wacken Open Air. Årets internationale album: Gorefest – "Rise to Ruin"

"Super dødsmetal-skive fra hollænderne med Jan Chris’ neandertaler-brøl i front. Vital Remains 'Icons of Evil' var lige i hælene sammen med Vicious Arts 'Pick Up This Sick Child'. Jep, det har været et fedt dødsmetal år."

Årets danske album: Volbeat – "Rock the Rebel/Metal The Devil"

"Endnu engang tillykke til Volbeat med den store succes. Den svære 2’er efter en succesrig debut bestået til fulde."

Årets hit: Vicious Art – "Our Family Flesh"

"Brutalt, catchy, sygt! Jeg har fundet nye svenske helte. Men 'Blood on Your Hands' med Arch Enemy havde nær taget førstepladsen, for det er også et superfantastisk nummer!"

Årets genfundne klassiker: Carcass - "Heartwork"

"Den har nu aldrig været glemt, men al den snak om reunion til næste års Wacken har givet den en hel del flere rotationer i cd-afspilleren. No Love Lost!"

Årets DVD: Slayer m.fl. – "Unholy Alliance II"

"Jeg gør det ikke meget i musik dvd’er. Dette er en af de eneste, jeg har set i år, og den var jo ganske glimrende."

Årets opsamling/bokssæt: Threshold – "The Ravages of Time"

"Jeg er ikke samler! Så jeg køber heller ikke specielle boxsæt osv. Denne dobbelte cd med de engelske progrockere er en glimrende opsamling, men lidt research og nogle penge i hånden, havde nok hurtigt skaffet adgang til mere værdige udgivelser til vinderpladsen."

Årets koncert: Cult of Luna på Stengade 30 den 10. februar

"En oplevelse jeg ikke havde forventet. Jeg blev helt opslugt af musikken og dens mange landskaber af lyd og lys. Andenpladsen får Kataklysm for deres gennemført seje show på The Rock i efteråret."

Årets internationale navn:Machine Head

"Fantastisk album fra i år, og det at de gad møde op til et dansk award show tog også kegler."

Årets danske navn: Volbeat

"Faktisk har jeg støttet dansk musik alt for lidt i år. Så det eneste navn, der rigtigt har brændt sig fast er Volbeat. De var jo her og der og alle vegne. Jeg håber på mange gode danske udgivelser næste år, for i år har de ikke rigtigt ramt min smag desværre."

Årets nykommer:Sanctity

"Fremragende debut der gav en 10’er med pil opad herfra. Og så fik man jo fornøjelsen af at se dem i Pumpehuset kort efter pladen kom."

Årets comeback: Mighty Music

"Det danske pladeselskab med fokus på dødsmetal er tilbage. Der har allerede været flere spændende udgivelser og signinger. Tiden er helt rigtig og med den store succes dansk metal nyder i udlandet nu, så kan det kun gå støt fremad for Bjarke og Michael bag selskabet."

Årets optur: Min nye guitar!

"Jeg købte en Schechter Blackjack C1 tidligere i år. Et fantastisk instrument, jeg slet ikke kan lade være med at vride ond heavy ud af. Og så havde jeg jo mit første Wacken-besøg i år. Det var også fedt!"

Årets største skuffelse:Fall of the Leafe

"Just havde man opdaget, og nærmest skamrost deres 2007 album 'Aerolithe' og så går det finske band i opløsning. Heldigvis er der et bagkatalog at udforske, men 'Aerolithe' overskygger de tidligere albums, så det havde nu været sjovere at kigge fremad."

Mit største ønske for 2008:Større open-air metalfestival i Danmark

"En 1-dagsfestival kan også gøre det. Metal under åben sommerhimmel med masser af øl og så to-tre store internationale navne og lidt af det bedste fra vore egne jagtmarker – det ville gøre godt!"

Det glæder jeg mig mest til i 2008: Danske metaludgivelser

"Glæder mig til nyt fra Exmortem, The Arcane Order og debuten fra Dawn of Demise. Er også godt spændt på hvad Konkhra disker op med for det er ved at være længe siden, der var nyt fra den gamle københavnske gruppe."