Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2008 - Lars Schmidt

Populær
Updated
Årsliste 2008 - Lars Schmidt
Lars Schmidt glædede sig over Whitesnake (på plade!) og Pretty Maids og opturen over de første offentliggjorte navne til Sweden Rock 2009. Årets internationale album: Whitesnake – "Good to Be Bad"

Et album begået i dyb loyalitet mod Whitesnake-navnet. Fremragende numre, serveret og leveret som i de gode gamle dage. Og med en David Coverdale tilsyneladende i topform. Langt bedre end forventet.

Årets danske album: Mercenary – "Architecht of Lies"

Danmarks skarpeste hårde rockband gjorde det igen: Overgik sig selv!

Årets internationale hit: Metallica – "The Day That Never Comes"

Her blev Hetfields følsomhed og nerve for en enkelt gangs skyld forenet på det nye album. Et smukt og progressivt røvsparkende nummer, der viser, at Metallica aldrig giver op. De har det stadig: Dét, som stjerner er skabt af.

Årets danske hit: Mercenary – "Isolation (The Loneliness in December)"

Melodisk, heavy, progressivt og uhyggeligt ørehængende. Mercenary skal altså snart have det fortjente internationale giga-gennembrud. Lad dem varme Metallica op på en world tour.

Årets genfundne klassiker: AC/DC – "For Those About To Rock (We Salute You)"

En lidt overset perle med stribevis af hårdtspillede, swingende, velproducerede og langtidsholdbare rocknumre. Verdensklasse!

Årets DVD: Nickelback – "Live at Sturgis"

Livekoncert med rock, som rock skal spilles: Med lyst, kunnen og et kæmpe glimt i øjet. Og så gør det ikke noget, at mange af pigerne blandt publikum havde ladet toppen ligge derhjemme.

Årets opsamling/bokssæt: -

Årets koncert: Pretty Maids i Amager Bio, 4. december

Heavy Horsens kan altid sparke en skøn, skøn fest i gang. I deres jubilæums-år synes de skarpere end længe.

Årets internationale navn: "Magnus Karlsson"

Den på dansk grund ukendte svenske superguitarist laver ufatteligt vellykkede melodiske hardrock album for stjerner som Bob Catley, Allen/Lande, Tony Ohora. Og så har han – bedst af alt – sit eget orkester, Starbreaker, der i 2008 begik et af årets album: "Love's Dying Wish".

Årets danske navn: Pretty Maids

25 år efter udgivelsen af den fænomenale debut-EP i 1983 spiller gutterne stadig, som om de ikke har lyst til andet. Imponerende. Pretty Maids burde adles!

Årets nye internationale navn: "Starbreaker"

Den svenske gruppe med guitar-vidunderet Magnus Karlsson i spidsen tager den melodiske hardrock mod nye højder. Meget, meget spændende band.

Årets nye danske navn: "Oliver Weers"

Årets comeback: "Whitesnake"

Albummet "Good to Be Bad" er langt bedre end forventet og opsummerer så nydeligt og medrivende Whitesnakes fantastiske karriere.

Årets optur: "De første navne til Sweden Rock 2009

Heaven & Hell, Europe, Hammerfall, Marillion, Dream Theater, Uriah Heep, Soilwork, Motörhead, Foreigner, Volbeat, The Tubes, H.E.A.T. Behøver jeg sige andet end, at der stadig mangler cirka 50 bands at blive annonceret?

Årets største skuffelse: "David Coverdales manglende stemme ved koncerterne i Vega 13/6-2008 og i KB-Hallen 19/12-2008"

Coverdale kunne ikke synge den aften i juni. Og så var der budt op til frygten over dem alle: Er det slut med en af heavyens absolut største stemmer? Det var forfærdeligt trist at overvære. Frygten blev ikke manet i jorden i december, hvor meget tydede på, at hans stemme var tracket. Sørgeligt.

Mit største ønske for 2009: "At det nye album fra Heaven & Hell overgår de tre første"

Heavy & Hell aka Black Sabbath med Dio leverede om nogen soundtracket til min ungdom, og de sange holder bare stadigvæk. De tre numre på opsamlingen i 2007 viste, hvor meget mere det band indeholder. Og det er bare SÅ stort, at de i 2009 udgiver et helt nyt album. Dio og Iommi – a match made in HELL!

Det glæder jeg mig mest til i 2009: "Sweden Rock 2009"

Måtte af private årsager melde pas i 2008. Og dét er stadig en smerte, som er svær at glemme.

Forfatter