Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2011 - Mathias Nielsen

Populær
Updated
Årsliste 2011 - Mathias Nielsen
Årsliste 2011 - Mathias Nielsen
Årsliste 2011 - Mathias Nielsen
Årsliste 2011 - Mathias Nielsen
Årsliste 2011 - Mathias Nielsen

Devilutions redaktør glædede sig i 2011 først og fremmest over Metallica og deres 30 års jubilæumskoncerter, men han lod sig også overvælde af Vektors tekniske thrash og meget meget andet.

Dato
27-12-2011

Årets internationale albums:

1. " target="_blank">VEKTOR: 'Outer Isolation' - opdagede i år dette Arizona-band, som er galskaben selv. Teknisk thrash på et sindssygt niveau. Nu hvor Mastodon hellere vil lave ordinær rockmusik, er det rart, at nogen samler deres 'Leviathan'-stil op og krydrer den med go' gammeldags thrash og Voivod-agtig prog-metal.

2. " target="_blank">HAVOK: 'Time Is Up' - ikke just den dybe tallerken, men disse unge amerikanske thrashere spiller røven ud af bukserne på gamle røvhuller som Machine Head og Megadeth.

3. " target="_blank">DISMA: 'Towards the Megalith' - doomet dødsmetal i stil med Winter og Coffins med den tidligere Craig Pillard (ex-Incantation) i front. Forbered dig på testikelflåning.

4. " target="_blank">TRUE WIDOW: ' " target="_blank">As High As the Highest Heavens and From the Center to the Circumference of the Earth' - skabagtig titel, men ikke desto mindre en virkelig stærkt stenerplade. Genial at vågne/drone op til.

5. " target="_blank">WOLVES IN THE THRONE ROOM: 'Celestial Lineage' - indrømmet, ikke deres bedste plade, men det har været et lidt lamt pladeår, så de kommer med især i kraft af den fortrinlige koncert på Beta.

Årets danske album:

ICEAGE: 'New Brigade' - der mangler stadigvæk et eller andet, førend jeg forelsker mig i den danske metalscene; kom nu i 2012 med et eller andet, der kan blæse fødderne væk under mig. Indtil da, får møgungerne her præmien for årets bedste danske plade.

Årets internationale hit: " target="_blank">

" target="_blank">MASTODON: 'Black Tongue' - man skal vel nævne en popsang her, så her kommer en af de bedste sange fra en af årets større skuffelser.

Årets danske hit: " target="_blank">

" target="_blank">TUMOR WARLORD: 'Bio Machine' - man burde nok ikke hylde inderkredsen, men Franco og co. har nu skruet en særdeles radiovenlig sag sammen her, bestående af lige dele trash-punk og Lady Gaga-orgelvammelhed.

Årets genfundne klassiker: " target="_blank">

" target="_blank">DIAMOND HEAD: "Lightning to the Nations" - den udkom igen-igen i år, men denne gang med en hidtil uhørt optimal lyd og stadigvæk et hav af b-sider fra før Head'en gik af lave. Uomtvisteligt et af de allerbedste NWOBHM-album, overhovedet. Ikke en dårlig sang er der på denne plade.

Den overså jeg i 2010:

Pas.

Årets DVD: " target="_blank">

" target="_blank">'DEEP END' af Jerzy Skolimowski (på blu-ray).

Årets opsamling/bokssæt: " target="_blank">

" target="_blank">THE BONZO DOG DOO-DAH BAND: A Dog's Life - galskab fra gamle dage.

Årets koncerter:

1. METALLICA, The Fillmore, (5., 7., 9., 10.)-12-2011 - man kommer ikke udenom, at dette var en flok fuldstændig uforglemmelige intimkoncerter. Læs vores Metallica-specialnummer senere på ugen, hvor jeg anmelder alle fire aftener.

2. VOIVOD, Roadburn Festival, 15-04-2011 - canadierne ramte scenen, lige da en dag med druk og røg ramte, hvor den skulle, og SÅ var der fest..

3. JUDAS PRIEST, Copenhell, 17-06-2011 - præsten sagde farvel med et brag af en fest på Copenhell, hvor promillen også var lige som den skulle være, Halford og co. brillerede.

4. SWANS, Lille Vega, 02-05-2011 - øredøvende overbevisende seance med den gale kapelmester Michael Gira og hans aggressive tropper.

5. MASTODON, Orange Scene, 01-07-2011 - jeg havde absolut ingen forventninger til denne koncert, fordi Mastodons tidligere Roskilde-koncerter i Arena-teltet begge havde været røv og nøgler. Måske var det dét, drengene lige ville rette op på denne eftermiddag. I hvert fald var den den bedste koncert, jeg har set dem spille siden Lille Vega i 2005.

Årets internationale navn:

METALLICA – ja, man bliver jo helt nostalgisk. Men et "stort tillykke med de 30 og tak for koncerterne!" skal det lyde herfra!

Årets danske navn:

HELHORSE og RISING – i alfabetisk orden og for at holde sludge-fanen højt herhjemme på metalscenen med to rigtig fornuftige plader. Tag skridtet videre ud, og den er der, gutter!

Årets nye internationale navn:

VEKTOR - nye er de som sådan ikke. Men i min bog er de. Det må række.

Årets nye danske navn:

TUMOR WARLORD – tja, koncerterne har været sjove, så hvorfor ikke? Men der endnu mere at bevise i 2012, Franco!

Årets comeback:

KILLING JOKE - jeg så en del koncerter med gamle røvhuller fra samme tidslomme og genre som Killing Joke, og d'herrers inspirerede koncert på Roskilde var så afgjort vinderen blandt disse. Ser frem til et gensyn på Roadburn!

Årets optur:

At få taget sin ROADBURN-mødom, men udlandsturen med Henry til METALLICA-land og hippie-naturområder, hér, mens året gik på hæld, var alligevel nok årets oplevelse/optur. Nårh ja, og så var det for øvrigt fedt endelig at få lidt røre i den konservative metalandedam, da Metallica spillede som backingband på en LOU REED-plade. Interessant var det at se, hvor groft folk gik amok over denne ikke rasende vellykkede plade, som dog blev haglet mere ned, end godt var.

Årets største skuffelse:

DANZIGs skandalekoncert i Amager Bio - hvad gik der lige galt dér?? Og så i et mindre omfang MASTODON, der naturligvis skal gøre, hvad de vil, men 'The Hunter' er og bliver altså den mindst interessante og poppede af deres plader. Hank op, gutter!

Mit største ønske for 2012:

At GHOST går i opløsning, så hypen omkring de lorteorkester kan lægge sig. Også flere musikalske eksperimenter, tak. Gerne mislykkede! Plader, der kan pisse folk af. Slut med de hellige køers deja vu!

Det glæder jeg mig mest til i 2012:

ANMELDEREN.DK - at få mit eget anmeldelses-site op at stå og i gang!

Menu