Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Koncertjam.dk

Updated
Koncertjam.dk
Avanceret "Whitesnake jam" på vej til Danmark. Og: liste over denne uges hævi shows i DK! Mens sanger David Coverdale turnerer USA med sit Whitesnake, kommer den originale Whitesnake-besætning til Danmark under navnet M3 - classic Whitesnake. Det sker den 16. november i Amager Bio. Sanger er Tony Martin. Og det er jo godt nyt til os old school retro-drenge, der får rig mulighed for at opleve soundtracket til vores ungdom i slutningen af 70'erne og starten af 80'erne, når denne ganske interessante og noget morsomme reinkarnation af alle tiders bedste bluesy hævi-band, Whitesnake, kommer til byen, nærmere betegnet Amager Bio.

Men hvad ligger der bag denne reinkarnation, M3 - classic Whitesnake? Kernen i dette lille orkester er strenge-drengene Bernie Marsden og Mickey Moody (guitarer) og bassist Neil Murray, alle tre med i den originale Whitesnake-besætning
tilbage fra for mere end tyve år siden. Med sig har de Paul Rodgers' trommeslager Jimmy Copley og den helt forrygende gode tidligere Black Sabbath sanger Tony Martin. Det ligger endnu ikke fast, om det er den nuværende Deep Purple-keyboard-man Don Airey eller Magnums ditto Mark Stanway, der styrer tangenterne i Amager Bio.

Det lidt sjove er, at mens Whitesnake-musikerne turnerer Europa uden deres originale sanger, turnerer den originale sanger, Mr. Whitesnake himself, David Coverdale rundt i USA med sit Whitesnake, og herfra kunne der da snildt lyde et dybt suk over, at de ikke har slået pjalterne sammen for at skabe ny magi for os gamle drenge.

Nå, men ud over det, bliver den 16. november med garanti en sand
fornøjelsestur ned ad Memory Lane. M3 - classic Whitesnake kaldte sig indtil for nylig The Company of Snakes, og de har tre studioalbums og et dobbelt livealbum på bagen - stort set kun med gamle Whitesnake-klassiskere som "Ain't no love in the heart of the city", "Ready an' Willing", "Don't break my heart again" og schlageren "Here I go again". Vi får at gøre med den gode, gamle Whitesnake-lyd fra tiden, før Whitesnake med først John Sykes og siden Steve Vai (ikke et ondt ord om dem i øvrigt!) ifølge mange kritikere blev indbegrebet af puddel-heavy.

Kunstner
Genre
Forfatter