Rammstein-releasefest i aften!

Populær
Rammstein-releasefest i aften!
Rammstein-releasefest på The Rock: Vær med til Danmarkspremieren på det nye album "Rosenrot"! Oplev Rammstein Jam live! I aften (fredag den 28.10) kl. 24.00 kan du være med til Danmarkspremieren på det nye Rammstein-album, "Rosenrot", der vil blive afspillet på fuld drøn på The Rock i København - hvorefter det forholdsvise nye danske Rammstein Jam vil gå på scenen og give deres version af de allerede kendte Rammstein-numre.

Rammstein-releasefest, med andre ord, og mens vi venter på den og på at "Rosenrot" udkommer på mandag den 31.10, varmer Heavyjam.dk op med en lille track by track intro af albummet, som Mathias Nielsen har lavet på baggrund af et par minutters sampleversion af hvert nummer.

1. Benzin

Førstesinglen og et ganske tungt, og rockende nummer. Man fornemmer næsten ikke engang guitaren i verset, men den eksploderer til gengæld ganske effektivt i omkvædet, hvor der både tages trompeter og andet halløj i brug. Till Lindemann synger om diverse former for misbrug igennem hele sangen.

2. Mann Gegen Mann

Andensinglen, som stjerneinstruktøren Jonas Åkerlund i øjeblikket hjælper bandet med at skyde en video til. Ifølge Till handler sangen om, at det er lettere for homoseksuelle mænd at ”få noget”. Et hurtigere, men igen rigtig hårdt rockende nummer med tilpas eksotisk musik i versene.

3. Rosenrot

Det måske tungeste nummer på albummet. Lidt i stil med ”Stein Um Stein” fra ”Reise, Reise”. Tung bas og trommer slæber nummeret af sted akkompagneret af Till’s dybe, brummende vokaler.

4. Spring

En intro kun med keyboard og Till’s vokal bygger op til et ultratungt guitarstykke, der efterfølges af et mere afdæmpet versstykke. Keyboardet er skruet højt op, og tilføjer nummeret en mættet atmosfærisk stemning. Men en ballade kan man næppe kalde nummeret.

5. Wo Bist Du?

Panfløjteintroen eksploderer i et drivende og tungt metallisk stykke inden Till i verset gentager ”Ich Liebe Dich Nicht Mehr!” Melodien lugter lidt af genbrug af ”Ohne Dich” fra ”Reise, Reise”, selvom sangen er betydeligt hurtigere i tempo.

6. Stirb Nicht Vor Mir (Don’t Die Before I Do)

En finfølt ballade, der starter med ren guitar. Hvis ikke Hr. Lindemann var brudt ind med sin tyske skønsang, kunne nummeret såmænd ligeså godt være skrevet af Coldplay! Og så er det, at årets mest bizarre duet bliver en realitet, for ingen andre end Sharleen Spiteri fra Texas synger et vers efterfulgt omkvædet sammen med Till. Absurd, anderledes, og bestemt ulig alt andet, Rammstein tidligere har lavet!

7. Zerstören

Mellemøstlig inspirerede kvindelige vokaler indleder nummeret, inden et lidt enerverende guitarriff tager over. Et af de svagere numre på albummet. Men stadig tungt, og fyldt med trækharmonikaer ligesom titelnummeret på den forrige plade.

8. Hilf Mir

Et langsomt nummer. Verset er lidt i stil med titelnummeret fra ”Reise, Reise”, mens omkvædet er mere skævt i det. Igen et af de svagere numre.

9. Te Quiero Puta!

Sangen her, er Rammstein’s forsøg på at lave en sang med 100 % spanske tekster! Uden tvivl inspireret af deres ophold i Spanien under indspilningerne af ”Reise, Reise” og ”Rosenrot”. Et lidt fjollet nummer med fine trompeter helt i den spanske ånd. Musikalsk er vi ovre i noget à la ”Moskau” fra ”Reise, Reise”. Titlen på nummeret betyder i øvrigt ”I Want You Whore” oversat til engelsk…

10. Feuer Und Wasser

Nummeret starter med stille guitar og Till’s afdæmpede vokal inden den efter et par minutter bryder ud i det forventede hårde omkvæd. Et lidt kedeligt og forudsigeligt nummer.

11. Ein Lied

Albumlukkeren er et anderledes Rammstein-nummer. Et guitarriff, der ikke lyder som noget, Rammstein har lavet før, er grundelementet i dette stemningsfyldte nummer, der fungerer fint som afrunder.

"Rosenrot" vil blive anmeldt i næste nummer af Heavyjam.dk.