Uge 22 - Ugens udgivelser og koncerter

I'm a Lucer, baby

Koncertdanmark er efterhånden kommet op i gear igen, og der er rigeligt at tage sig til i denne uge, hvis man insisterer på at undgå det dejlige vejr.

Kunstner
Dato
31-05-2021
Forfatter

Solen skinner, og sommeren er langt om længe over os. Alle fornuftige mennesker ville kaste sig udenfor og indtage adskillige liter kølige drikkevarer og kigge på alle de andre mennesker, der med et trylleslag bliver cirka 70 procent smukkere, når solen skinner, og man er glad.

Fornuftige er vi dog ikke på Devilution, og derfor kommer vi selvfølgelig med en guide til. hvordan du kan bruge din flygtige fritid indenfor sammen med andre folk, der på samme måde kun i nogen grad tåler dagens lys.

Ugens koncerter:
Fredag d. 4. Juni:
Parzival, High Voltage, København
Når man spiller Laibach-inspirereret neofolk med middelaldermusikindflydelse, er det ok at gætte på, at man ikke bruger sådan helt vildt meget tid i solen. På samme måde er det, når man kommer på High Voltage, hvor alt er pakket ind i enten selvbruner eller helt hvid pudder, fordi man drikker whisky hele natten og sover hele dagen. Tingene mødes fredag

Lørdag d. 5. Juni:
Bhaal Fest X: Artillery, We Are Among Storms og Epofish, Musikposten, Odense
Et noget besynderligt sammensurium af et lineup, men ikke desto mindre med to ganske solide navne i We Are Among Storms og Artillery – og et noget vovet udspil med det lokale nu-metal-band Epofish.

Daze of June, Gimle, Roskilde
Der er metalcore på programmet i Roskilde, hvor Daze of June holder releaseparty på den fire måneder gamle plade ‘Tainted Blood’. Vores anmelder kaldte den “måske et af årets bedste danske metalcoreudgivelser”, hvad end han så mente med det.Nordsind og Foreshadower, Beta, København
Hvis du foretrækker at blive i hovedstaden, kan du få din tunghed på på Beta, hvor der er instrumental larmemusik fra Nordsind med opvarmning fra geocacherne i Foreshadower. Vær der og bliv rystet igennem.
 
Demolizer, High Voltage, København
“Det unge kække thrashband, Demolizer, er for alvor på vej frem og gæster for anden gang High Voltage. Bandet har turneret intensivt med bl.a. Red Warszawa [...]”. Sådan skriver High Voltage om lørdagens koncert, så hvis du kan lide “kæk thrash” og Red Warszawa-konnotationer, så ved du, hvor du skal tage hen.

Trold og Ethereal Kingdoms, Stengade, København
I en meeeeget alvorlig ceremoni overrakte tre fjerdedele af Ethereal Kingdoms spader og trommestikker denne weekend, og derfor er det et spritnyt lineup, du kan møde på Stengade i weekenden, når du lige har brug for et stykke med Beauty and the Beast. Trold kommer også.Ugens udgivelser:
Red Fang  Arrows (stoner)
Den forhistoriske hund er blevet ældre, men absolut ikke mere voksen. Der er stadig masser af smæk på når de oregonianske stonere trykker pedalen i bund og går amok med samuraisværd.Code  Flyblown Prince (black metal)
Noget mindre lige ud af landevejen er det med norsk-britiske Code, der for mange år siden måtte sande, at internettet ødelagde deres fede logo. Det er svært at hedde Code nutildags. Nå, men i hvert fald sender de en ny omgang besynderlig black metal på banen lige om lidt.Lucer  The L.A. Collection (hard rock)
Man kan kun gisne om hvordan “Lucer” skal udtales. Undertegnede skæver til den Beck’ske version, men man kan være helt overbevist om, at det dansk hårdrocksorkester synes de er nogle vindere, når de smider denne skønne sag på gaden.Flotsam and Jetsam  Blood in the Water (power/thrash)
Vraggods og heltethrash. Bandet, alle kender af navn, men ingen kan huske en sang fra, er igen (?) aktuelle, når de smider denne omgang hajmadding af et stærkt riffende og ditto trommende album ud.  Der er noget til nostalgien her.Van Canto  To The Power of Eight (vederstyggelighed)
Fucking nej, altså.Rhapsody of Fire  I’ll Be Your Hero (power metal)
Ny single på gaden fra de italienske He-Man-entusiaster. Tjek lige anmeldelsen, inden du bruger penge.

Lowen – Unceasing Lamentations (progressive doom)
Langsomt, langsomt, langsomt. Britiske Lowen synger om både det ydre rum og Mesopotamien, så de kunne måske egentlig godt have været med på denne uges top 5.